Priol dogodine neće voziti BTCC

Trostruki turing prvak sveta Endi Priol, koji je 2015. nastupao za Vest Sari rejsing u Britanskom turing prvenstvu, dogodine se neće vraćati u najvažniju i najprestižniju trkačku seriju na Ostrvu.

Trofejni pilot sa ostrva Gernzi vratio se u BTCC, u kojem je poslednji put vozio još 2002. godine i za volanom BMW-a 125i M sport osvojio je trke na Kroftu i Silverstonu. Na kraju sezone bio je osmi u generalnom poretku, iako je morao da propusti celu rundu na Rokingemu jer su obaveze u ELMS šampionatu imale prioritet u odnosu na njegov turing angažman.

priaulx„Proveo sam fantastično vreme u Britanskom prvenstvu turing automobila i žao mi je što ga ostavljam za sobom“, kazao je Priol.

„Kategorija je izuzetno konkurentna, a ja sam tokom 2015. u njoj izgradio vrlo solidne temelje, koji bi mi omogućili da je ozbiljno napadnem 2016, ali to nažalost neću moći da izvedem. To je šteta, jer mi je 2015. bila najprijatnija sezona u poslednjih mnogo, mnogo godina.“

Osim što se rastaje od turing discipline, Priol se prošle nedelje oprostio i od BMW-a, čiji je fabrički vozač bio u proteklih trinaest sezona. Vlada opšte verovanje da mu je dogodine namenjena uloga predvodnika ekipe Forda u GT napadu na Svetsko endurans prvenstvo, mada zvaničnu potvrdu ove kampanje ne treba očekivati pre januara 2016.

FORD_LE_MANS_15„BTCC je serija kojoj bih opet mogao da se vratim u budućnosti – nikad ne reci nikad“, dodao je Englez. „Direktor šampionata Alan Gau i njegov tim izveli su fantastičnu stvar održavši ga uspešnim, a bilo mi je zadovoljstvo da radim sa Vest Sari timom.

„Sigurno ću ostati u vezi sa Britanskim turing šampionatom“, poručio je Priol.

Njegov sada već bivši BTCC tim Vest Sari rejsing i iduće godine će nastupati sa tri BMW-a 125i M sport. Potvrđen je ostanak Sema Tordofa u ekipi, obnavljanje ugovora s Robom Kolardom treba da je pitanje dana, dok se o trećem, zasad upražnjenom sedištu, pregovara sa nekolicinom vozača.