Šest svetskih titula na jednom podijumu: Tarkvini trijumfovao ispred Milera i Bjerka

Photo Paulo Maria / DPPI

U trećoj i najdužoj trci prvog WTCR vikenda u Maroku ponovo je trijumfovao Gabrijele Tarkvini u “hjundaiju i30 N” ekipe BRC rejsing.

Italijan je startovao sa pol-pozicije i tek u nekoliko navrata bio ugrožen od prvog pratioca Bjerka.

I ovu trku je, kao i dve prethodne u Marakešu, obeležio niz incidenata i dva izlaska sigurnosnog vozila.

Miler je na startu nagurao Mihelisa u zid, što je otvorilo vrata Bjerku da preuzme drugu poziciju. Iako se Mađar požalio da to treba da bude sankcionisano, iskusnom Francuzu je izrečena samo opomena. Mihelis je tada pao na petu poziciju, gde je i ostao do kraja.

Svoju šansu za podijum u 23 kruga tražio je Erlaher, koji se dugo borio sa Milerom, a kad je njegov ujak pretekao Bjerka, nastavio je sa pritiskom na Šveđanina.

Spektakl je počeo u drugoj polovini trke ludačkom vožnjom Ferviša koja je završena jedva sprečenim udarcem u Oriolu i izletanjem sa staze usled otkazivanja kočnica. Posle intervencije sigurnosnog vozila, Filipija je napao Gerijeri, na šta je Korzikanac uzvratio udarcem i to je umalo koštalo Argentinca opstanka u trci.

Sledeći incident koji je izveo sigurnosni auto na stazu bio je udarac Homole u Bertona, koji je ostao parkiran nasred staze.

U poslednjih pet krugova promena se dogodila na drugoj poziciji, kad je Bjerk iznenada usporio, što je otvorilo vrata Mileru za drugu poziciju.

Bez podijuma je ostao Erlaher, a iza njega su završili Mihelis, Benani, Haf, Tompson, Verne i Oriola.

Bez bodova je ostao Filipi koji se lavovski borio sa trinaestoplasiranim Koronelom.

Trku nisu startovali Dipon i Komt, a nisu je završili Šeden, Đovanardi, Berton, Morbideli, Sabo i Ferviš.

Sledeći trkački vikend zakazan je za kraj aprila u Budimpešti.