Verne doneo “audiju” prvu WTCR pobedu, podijum kompletirali Benani i Oriola

Photo Francois Flamand / DPPI

Druga trka prvog trkačkog vikenda Svetskog kupa turing automobila završena je u Maroku pobedom Žan-Karl Vernea u “audiju RS3 LMS” Leopard Lukoil rejsinga.

On je sjajno startovao, što ga je do prve krivine dovelo ispred Oriole, a tu situaciju je iskoristio i Benani koji se našao na drugom mestu.

Oriolu su sporadično gurkali i Erlaher i Tompson, ali se Španac nekako održao, dok je iskusno Britanac pao na šesto mesto, a kasnije je izgubio poziciju i od Bjerka.

Uzdržan je bio dvojac BRC rejsinga Tarkvini i Mihelis, jer su očigledno čuvali automobile za poslednju trku vikenda.

U šestom krugu na stazi se zavrteo Nađ, ali se vratio u trku, dok je njegov timski kolega imao manje sreće. Saboa je udario Morbideli i presudio obojici. Mađar je ostao na stazi, a italijanski veteran je parkirao “đulijetu” kad je sigurnosni auto izašao na stazu.

U tim trenucima je auto parkirao i Ferviš, a posle restarta je u ogradi završio Lesen, pa je sigurnosni auto ponovo intervenisao.

Pre toga, Bjerk je ozbiljno ugrozio Hafovu petu poziciju, ali je majstor uličnih trka odoleo tom napadu.

Trka je produžena za dva kruga, a na restartu je nastavljena borba dvojice WTCC prvaka, koja je završena u korist Bjerka tako što je Haf izleteo sa staze posle pucanja gume.

Miler je dobio duel sa Gerijerijem, ali je agresivni Argentinac vrlo brzo tu poziciju vratio. Borba se nastavla uz mnoštvo kontakata, čak i sečenje šikane, što je smanjilo razdaljinu između njih i desetoplasiranog Koronela.

Posle svega, Miler je odustao od bitke, pa mu je ostalo da sačeka da li će Gerijeri dobiti kaznu posle trke.

Tarkvini je potonuo u poretku i brzo skrenuo u boks, kako bi proverio šta se dešava sa njegovim “hjundaijem” pre početka trke u kojoj treba da startuje sa pol-pozicije.

Trka je završena u poretku Verne-Benani-Oriola, a bodove su uzeli i Erlaher, Bjerk, Tompson, Mihelis, Gerijeri, Miler i Koronel. TCR šampion je posle ove pobede preuzeo vođstvo u generalnom plamsanu.

Trku nije završilo šest takmičara, a Dipon nije ni startovao posle udesa na kvalifikacijama.

Treća trka na programu je u 18.30 uz prenos na Eurosportu 1.