Šesti vozač Targeta u TCR Nemačka je devojka iz Poljske

Dvadesettrogodišnja Poljakinja Malgorzata Gosija Rdest šesti je član vozačke postave ekipe Target kompetišn za predstojeći šampionat TCR Nemačka.

Pilotski sastav tima iz Trentina sada je kompletiran: Rdestova će voziti “audi RS 3 LMS”, kao i trojica njenih kolega, Tom Lautenšlager, Simon Larson i Tim Cimerman. S druge strane, Jirgen Šmarl i osvajač ETC kupa Kris Rihard napašće nemačku TCR titulu u “hondama sivik TCR”.

Gosija Rdest bavila se kartingom od 2009. do 2011. godine. U Formula BMW kupu za talente trkala se 2012, a sezonu potom okušala se u Formula 4 prvenstvu u Velikoj Britaniji. Od 2014. posvećena je turing disciplini: nastupala je u monomarka serijama, VW kastrol kupu u Poljskoj i u Audi sport TT kupu na evropskoj sceni .

Učestvovala je na jednoj rundi TCR Nemačka za volanom Engstlerovog “VW golfa GTI”, kao i na takmičarskom vikendu TCR Portugal, tada u kokpitu Targetove “honde sivik”.

“Veoma sam zadovoljna što ću moći da vozim TCR Nemačka s ekipom Target”, izjavila je pilotesa koja živi u Krakovu, studira žurnalistiku i želi da bude prva žena na Mesecu. “Ostajem u Audi porodici, ali ovog puta ću se trkati s novim “audijem RS 3 LMS TCR”. Imaću preko 30 konkurenata, biće više od sedam zastupljenih marki automobila i zato verujem da će predstojeći zadatak biti veoma izazovan. U januaru ću konačno dobiti svoj primerak “audija” i jedva čekam da počnem da ga testiram.”