Šimunovič posle prve pobede u sezoni: Najvažnije je da moja “kupra” konačno radi kako treba

Slovenački automobilista Grega Šimunovič zabeležio je prvu pobedu u Prvenstvu Hrvatske na autodromu Brno.

On je osvojio drugo startno mesto za prvu trku, ali je zbog peha koji je imao osvajač pol-pozicije Nemanja Milovanović ušao u sprint kao vodeći i to vođstvo je pretočio u trijumf.

“Odlično sam krenuo, ostavio Radnjića iza sebe nekih stotinak metara, ali je posle samo četiri kruga bio veliki udes i izašlo je sigurnosno vozilo, i do kraja distance smo vozili iza njega. To mi je išlo naruku, jer je Nemanja bio strašno brz i verujem da bi me stigao da smo bili u trkačkom tempu ceo sprint”, kaže Šumunovič.

“Zaista sam veoma srećan jer sam prvi put ove sezone pobedio, ali mi je još mi važnije što je “kupra” konačno radila bez problema. U drugu trku ulazim sa pol-pozicije i verujem da ću ponovo imati priliku da se borim za pobedu. To kažem jer smo upoređivali vremena krugova. Tokom noći smo radili i na setapu, mada će vreme biti slično jučerašnjem, samo malo hladnije. Nismo mnogo toga promenili, nemamo mogućnost da isprobamo urađeno, pa ne bismo da rizikujemo”.

Šimunovič će ponovo ukrstiti koplja sa Milovanovićem i ostalim momcima koji se takmiče u Prvenstvu Hrvcatske danas od 14.30.