Sitroen na prvih pet mesta u Maroku, Lopesu 13. pobeda u karijeri

Uprkos činjenici da je startni raspored na trci 1 u Maroku bio pomalo neobičan i neočekivan, finiš je pokazao da Sitroenu zaista nema ko da parira.

Od starta je trku poveo Hose Marija Lopes, ispred Ma Ćinghua, a već na prvoj krivini Sebastijan Leb je pretekao Tijaga Monteira i Mehdija Benanija. Honde su odlično startovale, ali to nije bilo dovoljno da se umešaju u Sitroenov petostruku trijumf.

Ivan Miler se na početku probio iza Monteira i dosta se mučio da ga pretekne, što se dogodilo tek u devetom krugu. Benani je pred domaćom publikom imao veliku želju da stigne do podijuma, pa je sve vreme pritiskao Leba, s tim što je ovog puta bio značajno oprezniji nego što je inače slučaj. U devetom krugu je došlo i do manjeg kontakta, te presecanja šikane, ali je Benani vratio dobijenu poziciju i Leb je kompletirao podijum u Maroku. Konačni poredak pet Sitroena bio je: Lopes, Ma, Leb, Benani i Miler.

AUTO - WTCC MARRAKECH 2015

Honde su formacijski završile na mestima šest, sedam i osam u poretku Monteiro-Tarkvini-Mihelis. Za poštovanje su bili pokušaji da se odupru Milerovom “c-elizeu”, što je u osmom krugu rezultiralo i manjim kontaktom između Tarkvinija i Milera. Nekoliko krivina kasnije, Milera više ništa nije moglo da zaustavi.

Što se Lade tiče, sve tri “veste” su uspele da završe trku 1, uprkos problemima. Haf je bio najagresivniji, ali nije uspeo da se domogne poslednjeg raspoloživog boda, završivši na 11. mestu. Iza njega su se plasirali Tompson i Kozlovski.

D’Aste i Čilton su završili na 9. i 10. mestu, s tim što je Britanac u drugom krugu udario Toma Koronela i oštetio mu prednji desni točak i time mu uskratio borbu za bodove. Osim Holanđanina, trku nije završio, a ni počeo jer je ostao ukopan na startu, Igo Valente, a u 10. krugu je odustao i Gregoar Demustije.