Miler konačno ubeležio pobedu, podijum kompletirali Leb i Lopes

Trku 2 u Maroku obeležilo je mnoštvo incidenata i veoma uzbudljiv duel između Ivana Milera i Sebastijana Leba koji su se svih 14 krugova borili za prvu poziciju. Ni četvorostruki WTCC šampion niti devetostruki WRC šampion nisu napravili ni jednu jedinu grešku i takoreći su zajedno ušli u cilj, sa manje od četiri desetinke razlike.

Start trke 2 bio je poguban za Toma Koronela i Tijaga Monteira koji su bili žrtve lančanog sudara, koju je, po svemu sudeći, izazvao Norbert Mihelis. Hose Marija Lopes munjevito se probio sa 10. na peto mesto, da bi pet krugova kasnije kompletirao još jedan Sitroenov podijum završivši trku kao treći.

AUTO - WTCC MARRAKECH 2015

Drugi veliki udes dogodio se u drugom krugu, kada je Mihael Kozlovski “zaboravio” da koči i torpedovao Roba Hafa. Uteha za Lada sport Rosnjeft tim jeste jedan bod do kog je uspeo da stigne Džejms Tompson.

Tom Čilton i Igo Valente su sa svojim unapređenim motorima u “ševrolet RML kruzovima” posle mnogo borbe trku 2 završili na četvrtom, odnosno petom mestu. Valente je u početku pružao ozbiljan otpor Lopesu, a kasnije se dosta namučio sa Mehdijem Benanijem, sa kojim je imao i dva kontakta. Prvi incident između njih dvojice inicirao je zapravo Ma Ćinghua, koji je u sedmom krugu potpuno izgubio kontrolu nad svojim “c-elizeom”.

S druge strane, Markonanac je u svojoj želji da oduševi domaću publiku, u poslednjim kilometrima trke posle drugog kontakta sa Valenteom izgubio čak tri pozicije, od Mihelisa, Tarkvinija i D’Astea, pa je na kraju bio deveti.

Zbog mnogo incidenata, sudije u Maroku istražuju više slučajeva, pa je moguće da postignuti poredak neće biti i konačan.