Kažnjeni Čilton, Mihelis, Kozlovski, Benani i Valente

Takmičarski vikend u Maroku završava se kako je i počeo – pričom o kaznama. Jedan udes privukao je pažnju sudija u prvoj trci, dok je trka 2 zvaničnicima zadala mnogo više posla. Drugo nedeljno nadmetanje donelo je obilje bliskih susreta, a mnogim vozačima su kočnice popustile i bukvalno i metaforički.

U trci 1 je samo jedna situacija bila sporna – Čiltonov udarac u Koronela, koji je Holanđanina eliminisao već u prvom krugu. Englez je kažnjen dodavanjem 30 sekundi na ukupno vreme (ekvivalent kažnjavanja prolaskom kroz boks), što ga je sa 10. bacilo na 14. mesto, a u poene je uzdiglo Roba Hafa, sada zvanično osvajača prvog vozačkog boda za Ladu u ovoj godini.

AUTO - WTCC MARRAKECH 2015

Korigovani poredak trke 1 glasi:

1. Lopes, 2. Ma, 3. Leb, 4. Benani, 5. Miler, 6. Monteiro, 7. Tarkvini, 8. Mihelis, 9. D’Aste, 10. Haf

Trka 2 je bila daleko burnija i teret krivice pao je na četiri grešnika. Kozlovskom je zbog torpedovanja Hafa dodato 30 sekundi na ukupno vreme (opet ekvivalent prolaska kroz boks). Ista kazna izrečena je i Benaniju i Valenteu zbog međusobnog udaranja, kao i Norbertu Mihelisu zato što je u prvom krugu izazvao lančanu reakciju koja je upropastila Koronela i Monteira.

AUTO - WTCC MARRAKECH 2015 AUTO - WTCC MARRAKECH 2015

Haf i Kozlovski su posle kolizije odustali, pa gornja mera nema efekta na njihov plasman, ali je nakon intervencije sudija Valente pao sa 5. na 9. mesto, Mihelis je izgubio poziciju 6. i piše mu se 12. mesto, a i Benani je ispao iz zone bodova i umesto kao deveti, klasifikovan je kao dvannaesti. Korist su imali svi vozači od petog mesta naniže – Tarkvini i D’Aste popeli su se za po dva mesta, Tompson za tri, a u poene su ušli i Filipi i Ma.

Poredak u trci 2 sada glasi:
1. Miler, 2 Leb, 3. Lopes, 4. Čilton, 5. Tarkvini, 6. D’Aste, 7. Tompson, 8. Filipi, 9. Valente, 10. Ma