Spekulacije: Katsburg u fabričkom “volvou”, Haf vozi “sitroen” za Miniha?

Fotomontaža

Kolege sa mađarskog WTCC Bloga ozbiljno su se posvetile glasinama o mogućim temeljnim premetačinama u WTCC vozačkim postavama 2017.

Sve su to nagađanja koja je autor bloga Andraš Lantoš prikupio na različitim stranama. Kako on sam napominje, neki od njegovih izvora su prilično pouzdani, ali ne treba se čuditi i ako se baš ništa od navedenog ne ostvari.

Prema izvesnim spekulacijama, prvi iznenađujući potez mogao bi da napravi WTCC prvak iz 2012, Rob Haf. Njegovo mesto u fabričkoj postavi Honde uzima se kao sigurna stvar, ali zvanično još nije potvrđeno (kao ni u slučaju njegovih kolega Tijaga Monteira i Norbija Mihelisa). Glasine, međutim kažu da bi Englez mogao da se vrati u Minih motorsport, i to sa privatnim “sitroenom C-elize”, da bi pokušao da u 2017. izveze novu šampionsku kampanju, ovog puta u automobilu dokazano sposobnom za titule. Ukratko, on bi probao da izvede isto što i Ivan Miler 2013, kada je po povlačenju Ševroleta ostao s privatnom ekipom RML i nadmoćni “kruz” superiorno dovezao do novog naslova.

Haf je s Minihom već sarađivao upravo te 2013, kada za njega nije bilo fabričkog angažmana, pa je za Nemce u zbilja inferiornom “seatu” uspeo da osvoji dve trke. Kasnije je postao zvanični pilot Lade, a potom Honde. Svako ko poznaje vozača iz Kembridža zna koliko on ceni sebe i da mu je glavna ideja da ostane ono što je uveliko postao – pilot plaćen da se trka, a ne neko ko mora da sufinansira svoje programe, ili da okuplja sponzore oko njih. S druge strane, poznato je i to da Rob nije voljan da se zadrži samo na jednoj WTCC tituli. Konačna nepoznanica je Minih motorsport: Haf ih dobro zna, ali oni s “C-elizeom” nemaju ama baš nikakvo iskustvo. Deluje da bi u opisanu kombinaciju bilo lakše poverovati samo da je u njenom kontekstu pomenut Sebastijan Leb rejsing, koji već dve godine na autodrome izvodi privatne “sitroene” i od proizvođača dobija izraženu podršku.

Priča o “sitroenima” se tu ne završava. Opet navodno, četiri od pet automobila već imaju vlasnike. Uz ovaj hipotetički Hafov, sa “C-elizeom” nastavlja i Mehdi Benani, naravno u bojama Sebastijan Leb rejsinga, za koji je osvojio WTCC trofej 2016. i dve trke u apsolutnom poretku. Dalja nagađanja kažu da Toma Čiltona tu neće biti i da je njegova BTCC kampanja 2017. ujedno i oproštaj od Svetskog šampionata. Umesto njega, u ekipu iz Alzasa treba da dođe Džon Filipi, koji će volan Kamposovog “kruza” zameniti kokpitom “sitroena”.

Photo Francois Flamand / DPPI.

Glasine nisu zaobišle ni Volvoov takmičarski trio za iduću godinu i kažu da bi Šveđani u proširenoj tročlanoj postavi zadržali Teda Bjerka, Argentinca Nestora Đirolamija angažovali bi u celosezonskom programu, a jedan “volvo S60” poverili bi Nikiju Katsburgu, koji je posle Ladinog povlačenja ostao bez WTCC sedišta.

Kada je u pitanju “ševrolet”, Tom Koronel ima najbolje šanse da dogodine vozi auto sa simbolom leptir mašne na nosu, dok se ostali kandidati za neki privatni “kruz” zasad ni ne pominju…