Srpski i crnogorski trkač debituju u Seat leon Evrokupu

Posle sedmonedeljne pauze, Seat leon Evrokup vraća se u akciju 6. i 7. septembra, na legendarnoj stazi Spa Frankoršamp u Belgiji, na kojoj se voze sedma i osma trka sezone.

Četvoro novih vozača pojaviće se prvi put u ovom takmičenju. Žoan Vinjes iz Andore pridružiće se svojoj sestri Amaliji u Baporo motorsport timu, a Stefani Koks, ćerka GTS pobednika 24 sata Le Mana iz 2003. godine, Petera Koksa, sešće za volan “leon kupa”. Holanđanka će, uz sestre Vinjes i Mađaricu Edinu Buš, biti četvrta devojka na trkama Evrokupa na Spa Frankoršampu.

Seat leon Evrokup poželeće dobrodošlicu i slovenačkom timu Lein Motorsport, za koji će nastupiti Srbin Mladen Lalušić i Crnogorac Dejan Bulatović.

Belgijsku rundu će voziti ukupno 26 vozača raspoređenih u 11 timova.

Finale-press-releaseUoči starta drugog dela sezone, Stefano Komini vodi na tabeli, u Belgiju stiže sa 36 bodova, odnosno sa poenom prednosti u odnosu na prvog pratioca Stijana Polsena. Mađar Ferenc Fica je trećeplasirani u poretku vozača i ima 30 bodova.

I stari i novi takmičari će se okušati na stazi koja slovi za najzahtevniju stazu na svetu, sa brzom i vijugavom kombinacijom krivina O ruž – Radijon. Prva trka vozi se u subotu u 13.55, a druga u nedelju od 11 časova.

“U Seat sportu smo veoma uzbuđeni nastavkom takmičenja posle zaslužene letnje pauze. Prvi deo sezone bio je fantastičan i nadamo se da će se borba za titulu voditi do samog finiša. Oduševljeni smo dolaskom četvoro novih vozača i novog tima u Seat leon Evrokup. To potvrđuje popularnost našeg takmičenja i privlačnost našeg “leon kup” trkačkog automobila. Jedva čekamo trkanje na izazovnom i dobro poznatom Spa Frankoršampu, koji će sve učiniti još posebnijim,” rekao je Haime Puđ, dirketor SEAT sporta.