Serbiaring na Hungaroringu: Šta su rekli najbrži

Sitroen u kvalifikacijama ponovo ima 1-2-3, Honda ipak nije uspela da stigne do jednog od prva tri startna mesta. Na pres konferenciji posle kvalifikacija, Ivan Miler bio je veoma pričljiv, skoro bi se reklo dobro raspoložen – osvojena pol pozicija očigledno mu je više prijala od one “nasleđene” u Francuskoj. Alzašanin se nada da je ušao u seriju kada su najbolja startna mesta u pitanju.

“Ovo je teška staza, na njoj je teško izvesti savršen krug. Dugačka je i lako može da se desi da ste brzi na početku, a da tempo opadne do kraja kruga. Ja sam bio brz u prvom sektoru, posle nije bilo savršeno, ali održao sam prednost do kraja. Iznenađuju me pozicije vozača Honde, očekivao sam da ce biti brži, ne znam šta im se desilo u Q3. Ne verujem da su gume, jer svi čuvamo set za taj trenutak. Naše simulacije kažu da bismo ovde bili 0,8 sekundi po krugu brži da ne vozimo sa maksimalnim balastom od 60 kilograma, ali pravu razliku saznate tek na stazi. Mi to nažalost ovog vikenda nećemo moći da proverimo”, kazao je Miler.

“Znao sam da će biti teško i neizvesno, moj krug bio je veoma dobar, ali je Ivanov bio sjajan i baš me je iznenadio. OK, izgubio sam samo jedan bod. Nisam uspeo da pronađem tempo u prvom sektoru staze, možda je moj auto bio bolje podešen za treći sektor. Ne pamtim da sam u nekoj određenoj krivini nešto pogrešio, trudio sam se više nego u Q1 i Q2 i bio sam brži nego u Q1 i Q2, ali to nije bilo dovoljno. Svi su očekivali kišu danas, ali nije pala. Ako je bude sutra, poslužićemo se rešenjima u podešavanju koja imamo sa Pol Rikara. Nekada automobil čak i ne mora mnogo da se menja za vlažnu stazu”, ispričao je medijima Hose Marija Lopes.

043_AMBIANCE

I Sebastijan Leb pohvalio je kolegu iz tima i zemljaka iz Alzasa: “Mislim da sam izvezao veoma dobar krug, ali je Ivan bio veoma brz. Pravio sam male greške u poslednjem sektoru, ali ništa veliko. Sutra ću na početku trke pratiti ritam, ova staza je izuzetno naporna za gume, a trka je duga.”

Paskvale di Sabatino prvi put je bio najbrži od vozača u TC2T klasi. “Srećan sam zbog osvojene pol pozicije u klasi, ali sam još srećniji zbog vremena kruga. S BMW-om napredujem korak po korak i nadam se da će se tako nastaviti. Sutra u trci idem na pobedu i s obzirom na to, nadam se suvom vremenu”, rekao je trkač Likvi moli Engstler tima, koji je baš na Hungaroringu 2009. postigao svoj jedini trijumf u Formuli Reno 3.5.