STCC: Mekloflin umesto princa Karla Filipa na otvaranju sezone

Novozelanđanin Skot Mekloflin (22) će zameniti princa Karla Filipa u ekipi Polstar Cijan rejsing na otvarajućoj rundi Skandinavskog šampionata turing automobila koji počinje sledećeg vikenda.

“Ovo je tek drugi put da idem u Švedsku, ali  ću se ovog puta i trkati i to je baš ono što volim da radim”, rekao je Meklofin, koji inače vozi Australijski V8 šampionat.

Prince_Carl_Philip_and_Princess_Sofia_in_2015
Švedski princ Karl Filip i princeza Sofija

Princ je odlučio da propusti početak sezone jer njegov otac kralj Karl XVI Gusaf slavi 70. rođendan, a on sam je postao otac prošle nedelje.

“Želim da čestitam u i ime Polstar CIjan rejsinga princu Karlu Filipu. Veoma nam je žao što neće voziti otvarajuću rundu”, rekao je Aleksandar Murdževski, šef  sportskog odseka Polstara. “S druge strane, Skot je veoma mlad i ima obećavajući talenat. Napravio je odličan posao u Australiji. Oduševljeni smo što će biti sa nama u prvoj trci i siguran sam da će se suočiti sa velikim izazovom jer nema mnogo iskustva u STCC automobilu. Ipak, siguran sam da će se brzo prilagoditi”.

Scott McLaughlin

Mekloflin inače vozi za Volvo Cijan rejsing u Australijskom V8 šampionatu, koji mnogi smatraju najtežim turing prvenstvom na svetu, gde je ostvario dvostruku pobedu na veoma brzoj i izazovnoj stazi Filip Ajlend.On će se pridružiti Robertu Dalgrenu i Rihardu Joransonu na stazi aerodroma Skevde, gde 1. maja počinje prvenstvo.

“Radujem se izazovu i daću sve od sebe da uradim dobar posao dok menjam švedskog princa. Takođe sam uzbuđen što ću ponovo voziti sa mojim nekadašnjim timskim kolegom Dalgrenom. Nadam se podijumu, to bi bilo zaista sjajno”, rekao je Mekloflin.

Princ Karl Filip se vraća trkanju na drugoj STCC rundi koja se vozi 26. maja na Mantorp parku i voziće do kraja sezone.