STCC: Polstar Cijan rejsing neprikosnoven i na Mantorp parku

Vozač Polstar Cijan rejsinga Robert Dalgren sjajno je započeo STCC sezonu na autodromu Hevde pre četiri nedelje.

U nastavku šampionata, prošlog četvrtka na Mantrop parku, bolji vikend od njega imao je njegov timski kolega Rihard Jeranson. On je izvezao najbrži kvalifikacioni krug, vodio je celu prvu trku do pobede, dok je u drugoj, voženoj po kiši i u sumrak, uspeo da se probije sa poslednjeg mesta (inverzni startni raspored) do druge pozicije.

Drivers02Mantorp16TW438s

Dalgren je trku 1 drugog STCC vikenda završio kao peti, ali je zahvaljujući pobedi u trci 2 ostao vodeći u generalnom plasmanu.

“Veoma sam zadovoljan. Ostvarili smo novu duplu pobedu, zauzimamo prvo i drugo mesto u šampionatu, najzad, povećali smo vođstvo ekipe u poretku timova. Prva trka je možda delovala lako, ali sam se veoma potrudio da napravim prednost. U drugoj sam bio blizu nadomak pobede i smanjio sam zaostatak za Robertom na tabeli. Bio je to zaista dobar dan”, ispričao je Jeranson, sada 7 bodova iza Dalgrena.

Dalgren nije idealno otvorio dan, pa je morao da se zadovolji petim mestom. Međutim, ekipa je našla rešenje tehničkog problema i on je u drugoj vožnji bez problema prošao prvi pored karirane zastave i zadržao vođstvo u šampionatu.

Mantorp 2016-05-26 STCC race 1 Robert Dahlgren vann andra racet på Mantorp före Richard Göransson, trea blev Daniel Haglöf Foto Tony Welam/Teambild
Foto Tony Welam/Teambild

“Bilo je neverovatno lepo što sam ponovo pobedio. Mučili smo se celog dana i konačno smo utvrdili u čemu je bio problem, pa sam bio veoma motivisan za trku 2. Imao sam odličan okršaj sa Rihardom i sjajno je kad se sa timskim kolegom borite točak uz točak, pošto imate poverenja jedan u drugog. Zaista se radujem sledećoj rundi na stazi Anderstorp”, rekao je Dalgren, koji je na drugoj rundi nastupio s maksimalnim balastom od 60 kilograma.

Karl Filip Bernadot je zbog prinčevskih obaveza propustio otvaranje sezone i tada ga je zamenio Skot Mekloflin, a na Mantrop parku je u konkurenciji od deset učesnika zabeležio jedno šesto i jedno osmo mesto (efektivno poslednje, jer je jedan automobil odustao, a jedan nije ni startovao).

“Uživao sam u povratku na stazu. Voleo bih da sam imao malo više vremena u automobilu, ali sam zadovoljan svojim startom sezone. Moje timske kolege Rihard i Robert su veoma talentovani vozači, pa se nadam da mogu nečemu da me poduče”, kazao je član švedske kraljevske porodice.

STCC Mantorp. Foto: Jerry Karlgren
Bjern Virdhajm, STCC debitant na Mantorp parku Foto: Jerry Karlgren

I dok Polstar Cijan rejsing polako napreduje u Svetskom šampionatu turing automobila, u STCC-u je neprikosnoven. Posle druge od sedam ovogodišnjih rundi povećao je prednost  u odnosu na prvog pratioca, Seat diler tim, sa 66 na 111 bodova. Pitanje te titule se realno već može smatrati rešenim, dok će o vozačkoj, očigledno, odlučivati Dalgren i Jeranson,

“Izvanredno izdanje celog tima, pokazali smo se i na suvoj i na vlažnoj pisti, uz ograničeno vreme između trka”, izjavio je šef sportskog odeljenja Polstara Aleksandar Murdževski. “Rihard i Robert uradili su izvanredan posao i bili smo smireni, iako su se njih dvojica žestoko borili na stazi. Moram da pohvalim i princa Karla Filipa, koji je propustio prvi trkački vikend, nije imao mnogo testirao, ali se dobro pokazao na Mantorpu. Polstar Cijan rejsing je imao odličan vikend na koji svi zajedno moramo da budemo ponosni.”

STCC Mantorp. Foto: Jerry Karlgren
Siluetni “nisan” na drugoj rundi STCC serije Foto: Jerry Karlgren

STCC runda na Mantorp parku pamtiće se i po sledećem. U seriji je, za volanom siluetnog “saaba” debitovao Bjern Virdhajm, svojevremeno velika švedska nada u trkama jednoseda. Virdhajm je bio šampion Formule 3000 u sezoni 2003, kasnije test vozač F1 ekipe Jaguar, u skorije doba trka se u Super GT šampionatu u Japanu.

Posle 15 sezona pauze, Nisan se vratio u Skandinavski turing. To u STCC-u nije tehnički teško izvesti: ekipa Fleš inženjering zamenila je delove karoserije jednog od svojih “saabova” siluetom koja podseća na “nisan”. Koji je model u pitanju, nije precizirano, ali može se uzeti da liči na “pulsar”. U seriji u kojoj svi voze mehanički identične automobile, to se ipak računa kao ulazak novog proizvođača, a tim koji je postao Nisanov partner planira da do iduće runde “presvuče” još jedan svoj automobil u “nisan”.

STCC Mantorp. Foto: Jerry Karlgren
Siluetni “ford mondeo” u Skandinavskom prvenstvu vozi Rasmus Morten Foto: Jerry Karlgren

Akcija sa Nisanom liči na hvatanje što bolje početne pozicije za prelazak cele serije na TCR pravila, jer nije pitanje da li će taj korak biti izveden, već kada. Nisan, istina, zasad nema spreman auto TCR specifikacija, ali se “pulsar” uklapa u željeni profil. Potpuno isti smisao ima i nastup Seat dilerskog tima sa tri automobila koji imitiraju “leon”, a i pojava siluetnog “ford mondea” u STCC seriji 2016. možda je naznaka namere tima Brovalen dizajn da na piste jednog dana izveze TCR “fokus”.

Sledeća trka Skandinavskog turing šampionata vozi se na Anderstorpu 18. i 19. juna.