Stefano Komini trkaće se za tim Target u TCR seriji

Tim Target kompetišn imenovao je Stefana Kominija za svog prvog vozača u TCR Internacionalnoj seriji 2015.

Italijan sa švajcarskim pasošem već se potvrdio kao šampion: dominantno je osvojio Megan trofej 2011. godine, a sezonu potom pokorio je i Italijanski reno klio kup.

Prošle godine trkao se za tim Target u Seat leon evrokupu, ubeležio je pobede na Nirburgringu, Silverstonu i Katalunji i završio je četvrti u generalnom. Kako ekipa iz Južnog Tirola i u TCR seriji nastupa sa „seatima“, 25-godišnji vozač odlično je upoznat sa autom u kojem će se ove sezone takmičiti i bio je logičan izbor za TCR kampanju.

„Ulazak u TCR Internacionalnu seriju predstavlja važan korak u mojoj karijeri. Tokom protekle dve godine odlično sam upoznao ekipu i ubeđeni smo da od samog početka možemo da se borimo za podijume“, izjavio je Komini.

568LeonEurocup06Catalunya(1)„Target je još relativno mlada ekipa, međutim, mi smo okupili moćan tim iskusnih ljudi koji nam zahvaljujući velikom trudu omogućuju da brzo postajemo jedna od vodećih postava u serijama u kojima nastupamo. Naša je filozofija da mladim talentima, kakav je Stefano, pružamo šansu da napreduju u međunarodnim takmičenjima“, rekao je tim menadžer Andreas Gumerer.

U predstojećim danima Target kompetišn objaviće imena svoje kompletne vozačke postave za inauguralnu sezonu TCR Internacionalne serije.