Stefanovski za Serbiaring: Najvažnije je da mi se vratilo sampouzdanje

foto: brzkrug.com

Makedonski automobilista Igor Stefanovski uspešno je započeo trkački vikend u Imoli.

On je prvi put seo u “seat leon rejser” srpskog tima Lein rejsing, koji je i ovog vikenda vodio proslavljeni automobilista Milovan Vesnić.

“Prvi utisak kad sam seo u auto je potpuno drugačiji od onog koji sam imao u starom “rejseru”. Malo sam se i plašio, pa mi je Mikica rekao da izvozim nekoliko krugova, da vidimo gde da kočim i šta dalje da radimo. Meni je odmah bilo jasno da je taj auto ono što mi treba!”, kaže Idže za naš portal.

Prvi test je pokazao da je tempo odličan i Skopljanac je odmah napravio treće vreme. Upitan da li je nešto menjalo u set-apu između dva testa, Idže kaže da je sve prepustio Vesniću.

“Sa njegovim iskustvom sam bio siguran da će mi napraviti sve kako treba i da mogu da mu verujem. I to se videlo na drugom testu, gde sam dodatno popravio vreme i pokazao da mogu da pariram vozačima koji se bore za titulu. Ipak, ono što je najvažnije jeste činjenica da mi se vratilo samopouzdanje”, nastavlja Stefanovski i dodaje da posle toliko godina trkanja nije mogao da veruje da su svi problemi koje je imao od početka sezone bili do njega i u njegovoj glavi.

stefanovski-foto-brzkrug-com
foto: brzkrug.com

“Bio sam psihički ubijen. Govorili su mi da sam preagresivan kad vozim i ja sam počeo da sumnjam u sebe i da nisam za ovaj šampionat. Dao sam sebi šansu da pokušam sa profesionalnom ekipom i sa boljim autom i isplatilo se”.

Stefanovski kaže da mu je sekvencijalni menjač pravio probleme, jer nije na njega navikao, ali da se polako privikava i da ne može još da se opusti.

Drugi problem koji se pojavio leži u tome da Stefanovski zbog promene tima ima pravo na 12 umesto na 16 pneumatika za vikend, pa je drugo vreme na finalnom testu napravio samo sa dve nove prednje gume, što ga ipak ne zabrinjava. Takođe je vežbao i start iz mesta, koji može da bude problematičan, ali se nada najboljem.

U novonastaloj situaciji, kad se Stefanovski umešao između dvojice vozača koji se bore za ETCC titulu, Riharda i Fulina, postavlja se pitanje kako će to izgledati u trkama.

“Ne bojim se da će me neko od njih izbaciti, niti se bojim ikoga. Imam poštovanje prema svim vozačima, voziću sam za sebe, da završim trke i da napravim što bolji rezultat”, završava Idže.