Sto hiljada narudžbina za opel adam

Nekonvencionalan i urban, „opel adam“ već je osvojio čitav niz nagrada i postavio je nove standarde u „lajfstajl“ segmentu malih autmobila. Otkako se ovaj šampion individualizacije pojavio na tržištu, početkom 2013. godine, Opel je za njega primio preko 100.000 narudžbina, a to uključuje i oko 3.000 porudžbi za novi „adam roks“.

Ovaj mini krosover naći će se u prodajnim salonima krajem godine, a vozačima će ponuditi još više uzbuđenja zahvaljujući svom ultramodernom i izuzetno ekonomičnom 1,0-litarskom benzinskom turbo motoru sa direktnim ubrizgavanjem najnovije generacije, mogućnostima dodatnog prilagođavanja i svingtop platnenom krovu.

cq5dam.web.1280.1280(4) cq5dam.web.1280.1280(3)„Potražnja kupaca za „opel adamom“ pokazuje nam da je ovakav tip automobila nedostajao tržištu – auto koji ističe ličnost svog vlasnika, nudi gotovo neiscrpne mogućnosti personalizacije i ima jasan stav,“ rekao je dr Karl-Tomas Nojman, predsednik borda Opela. „A za avanturistički nastrojene vozače „adama“, sada u ponudi imamo i robustni „adam roks“, izuzetno nekonvencionalan i totalno kul.”

I novi urbani krosover poseduje izuzetnu osobinu game kojoj pripada: skoro svaki primerak je jedinstven. Sa svežim bojama, različitim opcijama dizajna krova i brojnim kombinacijama enterijera, on se može prilagođavati u istoj meri kao i ostali članovi njegove porodice. Zaštitna plastika oko donjeg dela karoserije u boji antracita i srebrne zaštitne ploče ističu njegov čvrst, muskulozan izgled. Platneni svingtop krov otvara se za samo pet sekundi, jednim pritiskom na dugme i pruža užitak u vožnji na otvorenom.

cq5dam.web.1280.1280(6)Ispod haube „opela adam“ i „adam roks“ nalaze se već poznati benzinski agregati, ali premijerno i sasvim nov proizvod – moćni i ekonomični turbo motor sa direktnim ubrizgavanjem 1.0 ekotek, u paru sa potpuno novim šestostepenim manuelnim menjačem sa smanjenim trenjem. Trocilindarski motor, u celosti izrađen od aluminijuma, isporučuje od 90 KS do 115 KS, u zavisnosti od verzije, a krase ga primerno mala potrošnja i emisija štetnih gasova, vrhunske performanse i krajnje kultivisan rad. Primera radi, agregat od 90 KS ima emisiju od samo 90 g/km CO2, što je odlična vrednost za benzinski motor.

cq5dam.web.1280.1280(5) cq5dam.web.1280.1280(7)„Adam roks“ takođe poseduje i Opelov nagrađivani intelilink infozabavni sistem, koji je sa svim svojim aplikacijama i mogućnostima povezivanja već predstavljen u „adamu“. Intelilink ima 7-inčni ekran u boji osetljiv na dodir i potpuno je kompatibilan sa najnovijim pametnim telefonima sa android i epl iOS sistemima. Ne samo da je bezbedan i jednostavan i za upotrebu, već je i izuzetno pristupačan: košta samo 300 evra i on čini „roks“ najbolje povezanim malim automobilom na tržištu, baš kao i ostale članove porodice „adam“.