Susret velikana ex-YU auto-sporta u Hrvatskoj

U organizaciji AMK Skok rejsing, grad Poreč bio je predhodnih dana domaćin legendama automobilskog sporta sa prostora bivše Jugoslavije. Na jednom mestu ponovo su se našli nekada ljuti protivnici sa kružnih, brdskih i reli staza da se uz druženje podsete vremena kada se u ogromnoj konkurenciji velike države trebalo dobro pomučiti kako bi se stiglo do zvanja šampiona. Predstavnici Srbije na Susretima velikana ovoga puta bili su Nebojša Boban Atanacković, Vićentije Vićo Savić i Milun Vesnić.

Skupu je prisustvovalo i tridesetak seniora iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a predstavnici Crne Gore ovoga puta bili su sprečeni da doputuju u Poreč.

Organizatori su svim učesnicima obezbedili i trening vožnju u sklopu FIA akcije „Dekada sigurnosti u saobraćaju 2011-2020“, kao i malo prave akcije tokom promo vožnje kartinzima na stazi u Taru.
susretvelikana001 ASK_Sport_Auto_Vesnic_7
„Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv prijatelja iz Hrvatske i drago mi je što sam posle Sarajeva ponovo na jednom ovakvom druženju. Lepo je biti zajedno u društvu sa pravim asovima automobilizma, posebno iz razloga što neke od njih nisam imao prilike da sretnem i dvadesetak godina. Vreme i okolnosti su nas razdvojili ali svi i dalje nosimo tu ljubav prema auto-sportu koja će nas pored svega uvek spajati. Nakon Bosne i Hercegovine i Hrvatske voleo bih da jedan ovakav skup napravimo i u Srbiji i to u mom kraju, na Zlatiboru. Lično ću se potruditi da u narednim godinama to i ostvarim, uz pomoć svog kluba i brojnih prijatelja,“ kazao je po povratku iz Hrvatske Milun Vesnić, prvi čovek jugoslovenskog automobilizma koji je osvojio Dijamantsku kacigu.