RML iznenađen uspehom u Pekingu

Tjunerska kompanija RML iznenađena je uspehom njenog “ševrolet kruza” u Pekingu. Automobili napravljeni u Velingbrou osvojili su pobedu i drugo mesto, u oba slučaja sa vozačima ROAL Motorsporta, a Tom Čilton je čak uspeo da zabeleži i neočekivanu pol-poziciju na Goldenport parku.

Šef dizajna Mark Vej izrazio je iznenađenje performansama “kruza”, koji je daleko odmakao konkurenciji u trci 1.

bigm_605_CHILTON

“Imali smo neverovatan vikend u Pekingu – pol-poziciju, dva automobila u prvih pet u kvalifikacijama i prvu pobedu nad Sitroenom u trci 1 ove godine”, rekao je Vej. “Iskreno, nisam očekivao da će se unapređenja performansi pokazati u Pekingu, s obzirom na karakteristike staze i prednosti drugih automobila. Tradicionalno, “kruzu” nisu preterano drage uzane i vijugave piste kakva je Goldenport park, pa Tomovo iznenađenje pol-pozicijom nije bilo neopravdano. Moguće je da su unapređenja radila bolje nego što smo očekivali.”

Podijum Toma Koronela i dobre performanse Đanija Morbidelija zaokružile su pozitivan pekinški vikend RML-ovih automobila. Vej je istakao da bi Šangaj mogao biti druga priča, posebno zbog kompenzacione težine kojom su “ševiji” opterećeni.

bigm_539_CORONEL bigm_171_MORBIDELLI
Naravno da su nam tako moćne performanse prošlog vikenda donele dodatni balast. Honda, s druge strane, gubi deo težine za Šangaj, pa će i to neizbežno malo otežati posao vozačima “kruza”, objasnio je Vej, ali je izrazio verovanje da će dobrih rezultata biti još.

“Svakako izgleda da smo napravili korak napred i ako sve bude u redu, progres će se nastaviti. Nema sumnje da su nam potrebna fina podešavanja set-apa, da bismo izvukli maksimum iz novih delova. Jedva čekamo Šangaj, da vidimo da li sve funkcioniše, uprkos dodatnom balastu”.

RML “ševrolet kruz” bio jedini automobil osim Sitroena koji je osvojio neku ovosezonsku trku Svetskog šampionata, sve dok Rob Haf nije pobedio u trci 2 u Pekingu, donevši Ladi prvi trijumf otkako učestvuje u WTCC-u.