Tarkvini i Mihelis testirali na Valelungi

Hyundai i30 N TCR.

Vozači Hjundai motorsporta Gabrijele Tarkvini i Norbert Mihelis, testirali su svoje “hjundaije i30 N TCR” na autodromu Valelunga.

Proba na pisti u blizini Rima predstavlja dalji korak u pripremama za prvu sezonu FIA Svetskog kupa turing automobila, u kojoj će Italijan i Mađar zvanično nastupati za privatni italijanski tim BRC rejsing.

Glavni cilj testa na Valelungi bio je sticanje dodatnih kilometara, iskustava i saznanja u radu sa Jokohama pneumaticima, na kojima će se WTCR takmičiti.

Prošlogodišnji razvoj “hjundaija i30 N TCR” bio je izvođen u najvećoj meri na gumama proizvođača Mišlen ili Hankuk.

Osim toga, italijanski test bio je prilika Mihelisu da pređe još kilometara u južnokorejskom automobilu pre prve WTCR runde u Marakešu. Tarkvini za tim ipak ima manju potrebu, pošto je tokom cele 2017. rukovodio razvojem “hjundaija”, dok se Norbi priključio tek ove godine.

Meteorološke prilike nisu bile idealne, pošto je na Valelungi bilo i kiše, ali se to zapravo ispostavilo korisnim. BRC tandem pilota tu situaciju iskoristio je da se prvi put i iz prve ruke uveri u mogućnosti Jokohama guma za vlažnu pistu i da na osnovu skupljenih podataka prilagodi setap automobila takvim uslovima.