STCC: Brink i Olson voze dva “audija” za Brink motorsport

Brink motorsport će se i 2018. trkati u TCR Skandinavija sa dva “audija RS3 LMS”.

Njih će voziti Šveđani 29-godišnji Tobijas Brink i 33-godišnji Mike Olson.

Brink motorsport je u prvoj TCR sezoni u Skandinaviji 2017. dva puta završavao trke na podijumu, a u timskom poretku je na kraju godine rangiran kao treći.

“Već dugo se takmičimo u auto-sportu i u većini šampionata smo uspevali da osvajamo titule. Učinili smo veliki korak kada smo debitovali u STCC , ali sada je debitantska 2017. godina za nama. Prerasli smo odelo početnika i gladni smo pobeda. Iskoristićemo svaku priliku da se ozbiljno borimo s etabliranim timovima”, kaže menadžer ekipe Ted Brink.

“Imali smo harmonične odnose u timu 2017, a međusobna saradnja vozača i vozača sa timom bila je dobra. Zbog toga mislim da je prirodno da nastavimo tamo gde smo stali, jer nam je dobro zajedno. Imamo poverenja u Mikea, a iako je Tobijas član porodice, on nema direktan prolaz, jer ja od tima tražim maksimum, pa će i on za volanom morati da odgovori na naša očekivanja”.

“Svrbe me dlanovi i jedva čekam predsezonske testove”, priča Tobijas Brink. “Prošle godine smo pokazali da možemo da budemo u vrhu kad sve izvedemo kako treba. Uveren sam da smo značajno napredovali u razvojnom programu u završnici sezone. Ako ja mogu da podignem svoj nivo, stari lisci moraće da me se pripaze”.

Njegov timski kolega Mike Olson se takođe raduje nastavku saradnje sa timom i početku sezone.

“Ja i ekipa imamo iste ambicije i iste zamisli o tome kako da ih ostvarimo. Nije neobično što želim da budem u vrhu 2018. Posebno se radujem trci u mom rodnom gradu na Knutstorpu na otvaranju sezone 5. maja”, dodaje Olson.

STCC kalendar 2018.
4-5 maj – Knutstorp
16-17. jun – Anderstorp
7-8. jul – Falkenberg
18-19. avgust – Karlskoga motorstadion
8-9. septembar – Rudskogen*
21-22. septembar – Mantorp park
* Sve staze su u Švedskoj, osim Rudskogena koji je u Norveškoj