Tarkvini: Moskovska staza odgovara našem automobilu

Moskovski autodrom biće domaćin 9. i 10. trke WTCC sezone 2015. U mesecu junu turing bratstvo biće maksimalno angažovano, jer će morati da poseti čak tri zemlje – Rusiju, Slovačku i Francusku.

Staza se nalazi u Volokolamskom rejonu Moskovske oblasti i od glavnog grada Rusije udaljena je 97 kilometara. Predstavlja moderan sportski kompleks, projektovao ju je nemački arhitekta Herman Tilke i njen krug od 3,391 kilometra zanimljiv je miks sporih i srednjebrzih krivina.

WTCC u Moskvu dolazi treći put, a Gabrijele Tarkvini i Tijago Monteiro su prošle godine tu zabeležili rezultat vredan pažnje. Kvalifikovali su se kao drugi i treći da bi Italijan trku 1 završio kao drugoplasirani, dok je tadašnji Hondin privatnik Mehdi Benani osvojio treće mesto u drugom nedeljnom nastupu.

Kastrol Honda je ove godine dva puta stigla do podijuma – oba puta do trećeg mesta i oba puta zahvaljujući Tijagu Monteiru. Redovni plasmani na pobedničkom postoju i sada su cilj fabričke ekipe. Vodeći u Jokohama trofej poretku vozača, Norbert Mihelis i njegov Zenge motorsport, pobednici na Hungaroringu, nastojaće da povećaju prednost nad rivalima u kategoriji privatnika.

2015 WTCC Termas de Rio Hondo - Argentina
Dugo očekivani povratak Rikarda Rajdela na stazu još jedan je podstrek za Honda porodicu. Šveđanin je zbog bolesti propustio čak tri ovosezonske runde. Osvajač pet WTCC trka vraća se za volan sa jasnim ciljem da u Moskvi ponovo pokrene svoju kampanju 2015. U sklopu priprema za nastup u Rusiji, tim Honda Švedska prošle nedelje je sproveo dvodnevni test na Mantorp parku.

“Prošle godine naš “sivik” je imao vrlo dobre performanse”, rekao je Tarkvini. “Karakteristike moskovske staze obično odgovaraju našem automobilu. To je moderan autodrom, sa mnogo srednjebrzih i sporih krivina i mnogim promenama pravca. Maksimalna brzina nije toliko bitna kao na Nordšlajfeu i mislim da se moramo usredsrediti na kvalifikacije: startna pozicija biće veoma važna, pošto preticanja u trci znaju da budu jako teška.“

2015 WTCC Nürburgring - Germany“Moskva je potpuno drugačiji izazov u odnosu na sve što smo imali do sada. To je novija staza sa mnogo krivina različitih tipova i prilično glatkom površinom. Ima samo jedan dugačak pravac. Prošle godine smo dobro prošli, pa se nadamo da će nas evolucija ovogodišnjeg “sivika” ovoga puta učiniti još konkurentnijim”, kazao je Tijago Monteiro.