Tarkvini slavio na Aragonu, na podijumu Askona i Koronel

Photo Florent Gooden / DPPI

Vozač “elantre” Gabrijele Tarkvini pobednik je prve trke trećeg trkačkog vikenda Svetskog kupa turing automobila u Španiji.

On je startovao sa po-pozicije i vodio od starta do cilja. Sa druge pozicije krenuo je vozač “kupre” Mikel Askona, koji se tokom cele distance približavao italijanskog veteranu, ali nije uspeo ni da ga napadne ni da ga prestigne.

Sa treće pozicije krenuo je branilac titule Jan Erlaher, ali je posle odličnog starta u drugom krugu izgubio dve pozicije od Toma Koronela i Natanaela Bertona. Krug kasnije Berton se našao ispred Koronela, ali je pred cilj propustio timskog kolegu za poslednji stepenik podijuma.

Erlahera je tokom sprinta nekoliko puta napadao i Žil Magnus, ali nedovoljno hrabro niti vešto, pa je Francuz ostao ispred Belgijanca.

Na polovini trke Urutija je pokušao da obiđe Milera za 11. poziciju, ali bezuspešno, da bi kasnije vozači Cijan rejsinga dobili upozorenje iz boksa da ne prave nesmotrene poteze.

Agresivan je u finišu bio i osvajač pol-pozicije za trku 2 Frederik Ferviš, koji je ugrozio Mihelisa, ali ga nije prošao.
Tri kruga pre kraja odustao je Rob Haf, a Tijago Monteiro je dobio kaznu prolaska kroz boks zbog nepropisne procedure na startu.

Tarkvini je prvi put trijumfovao u trci od 2019. godine, drugi je kroz cilj prošao Askona, treći Koronel, ispred Bertona i Erlahera. Šesto mesto osvojio je Magnus, sedmo Mihelis, osmo ferviš, a Žan-Karl Verne je devetim mestom uspeo da zadrži vodeću poziciju u generalnom plasmanu.

Trojac Cijan rejsinga pored karirane zastave su prošli u poretku Bjerk, Miler, Urutija, Engstler je bio 13, a bodove su osvojili i Žene i Gerijeri.

Druga trka je na programu od 13.15, a sa pol-pozicije kreće Ferviš.