Ferviš osvojio pol-poziciju u Španiji, na inverznom startu prvi kreće Tarkvini

Copyright: Fotospeedy

Vozač Komtuju rejsinga Frederik Ferviš osvojio je pol-poziciju za trku 2 trećeg trkačkog vikenda Svetskog kupa turing automobila.

Dobar tempo “audija RS3 LMS” iskoristio je još samo Žil Magnus, koji se borio za pol-poziciju, ali se plasirao kao treći. Drugi će startovati Ted Bjerk u “lynk&co”, a čestvrto i peto mesto pripalo je pilotima “elantre”.

U prvom delu kvalifikacija najbrži je bio Norbert Mihelis, sa vremenom kruga 2,06:044, što je bilo bolje od Žila Magnusa za desetinku.

Frederik Ferviš je zaustavio štopericu na 2,06:327, a Žan-Karl Verne je za njim kasnio 0,023 sekunde.

Ted Bjerk je bio najbolje plasirani vozač Cijan rejsinga sa petim vremenom, što ga je odvelo u Q3, ispred dvojca Komtuju rejsinga Natanaela Bertona i Toma Koronela.

Branilac titule Jan Erlaher startovaće u drugoj trci kao osmi, ispred Mikela Askone, koji je ponovo bio jedini vozač “kupre” koji je prošao u drugi deo kvalifikacija.

Gabrijele Tarkvini je odvezao krug dovoljan za deseto mesto, ali će biti u prilici da na inverznom startu krene sa pol-pozicije.

Ivanu Mileru je ta pozicija izmakla za 0,81 sekundu, pa će krenuti sa 11. mesta u oba sprinta, dok će Luka Engstler krenuti sa 12.

U trećem delu kvalifikacija Mihelis je prvi vozio brzi krug (2,06:380), ali ga je odmah sa prve poziciji skinuo Magnus (2,06:354). Iako je vozio najbrži treći sektor, Verne nije nadmašio ni Belgijanca ni Mađara, ali je Bjerk uspeo da nadmaši svu trojicu (2,06:190). Poslednji je na stazu izašao Ferviš, koji je maestralno odvezao krug na Aragonu (2,06:169) i osvojio pol-poziciju za trku 2.

Prvi sprint je na programu sutra od 11.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*