Tarkvini van igre, Morbideli se još nada

Sudar zemljaka, starih znanaca i trkačkih veterana Đanija Morbidelija i Gabrijelea Tarkvinija na drugom treningu ostavio je sledeće posledice: „sivik“ #2 je ispao iz igre za ostatak vikenda, auto je za otpis, a JAS motorsport moraće da sklapa novi za Pol Rikar. Minih motorsport je u celoj stvari prošao bolje i još ima nade za „kruz“ sa startnim brojem 10.

Tarkvini je promašio tačku kočenja pre jedne od šikana, produžio putanju i, kad je probao da se vrati na stazu, Morbideli ga je udario u bok. Hondi se tako desilo ono čega se najviše pribojavala i što je po svaku cenu želela da izbegne – udes u Marakešu. Prošle godine su se i Gabrijele i Tijago bogato polupali, ali tokom trke, dok je u ovom slučaju vikend bivšeg prvaka sveta završen još pre kvalifikacija.

Udes je posebno uplašio Morbidelija. On nije primetio Tarkvinija u nevolji jer mu je Mihelisov auto zaklanjao pogled. A posle udesa… „Dok nisam video kako se Gabrijele pomera u kokpitu, bio sam užasnut, a onda je tenzija splasnula kad sam video da mu nije ništa. Srećom! Odmah sam hteo da mu objasnim kako sam krenuo da menjam putanju kada sam ga video, ali sam počeo da kočim na ivičnjaku i završio sam zariven u njegov bok,“ ispričao je vozač Minih motorsporta.

Telemetrija pokazuje: Morbideli je udario u stranu „sivika“ pri brzini od oko 90 km/h. Honda je nepopravljivo oštećena: pod je zgužvan, a rol-bar deformisan. „Sivik“ je za otpis – mehaničari JAS motorsporta sa njega skidaju sve upotrebljive delove, s ciljem da ih montiraju na novu šasiju, a novi auto mora se žurno sastaviti, kako bi bio gotov za idući vikend na Pol Rikaru.

„Dobro sam prošao,“ kaže Tarkvini. „Da sam udaren samo dvadesetak centimetara bliže prednjem delu, na mestu gde je samo zaštitni panel od karbonfibera, ne znam kako bi se to završilo.“

„Pala mi je na pamet pogibija Kita O’Dora, kojeg je Frank Bila udario posred vrata u trci nemačkog Superturing šampionata 1995. Ja sam dobro, a znam da je Đani bio uznemiren jer je mislio da me je povredio, ali smo odmah raščistili ovaj incident,“ zaključio je veteran iz Đulijanove.

Direktor tima Alesandro Marijani opet se požalio ljudima iz Međunarodne automobilske federacije na to kako je ulična staza Marakeš neadekvatna lokacija za takmičenja: „Dve godine govorim da se ovde trkamo pod velikim rizikom ako se staza ne promeni. A nije da nema prostora da se projektuje i drugačija.“

Zbog demoliranog prednjeg dela, i „kruz“ Minih motorsporta u prvi mah je smatran neupotrebljivim ali su se mehaničari nemačke ekipe ipak bacili na posao, s namerom da svom trkaču omoguće start u nedelju. S tim ciljem uložili su i zvaničan zahtev organizatoru da Morbideliju dopusti start, iako je propustio kvalifikacije, a onda se upustili u trku s vremenom.

„Rade kao ludi,“ kazao je Morbideli, nadgledajući rekonstrukciju svog „kruza“. „Ogolili su ga do šasije i izgleda da je u stanju da se trka, ali biću siguran tek kad montiraju komponente oslanjanja i stave auto na sto za podešavanje. Čekam i ne mogu da ne odam priznanje ekipi koja se na sve načine trudi da mi omogući da se trkam. Žao mi je zbog toga što se desilo na treningu, sigurno nije najbolje da tim i ja počnemo saradnju incidentom, ali izuzetno cenim napore koje ekipa ulaže u osposobljavanje mog automobila.“