Tavano s “kuprom leon kompetision” brani titulu u TCR Italija

Sicilijanac Salvatore Tavano i ove godine će voziti “kupru leon kompetision” Skuderije Đirasole u TCR šampionatu Italije.

Trkač iz Sirakuze je trostruki i aktuelni prvak serije i u istom timu i sa istim automobilom pokušaće da odbrani krunu iz 2020, stečenu za zelenim stolom.

U 2018. i 2019. Tavano je osvojao titule s “kuprom” prethodne generacije, takođe sa ekipom Tarčizija Bernaskonija.

Model “kupra leon kompetision” debitovao je upravo u TCR Italija 2020. i Tavano je prvi čovek koji je s njim osvojio trku, učinivši to već tokom prvog takmičarskog vikenda sezone.

“Zadovoljan sam i počastvovan poverenjem koje mi je ukazano i smatram se srećnim što ću ponovo moći da dam svoj maksimum kako bi gledaoci uživali zajedno sa nama. Konkurencija je jaka, suparnici su naoštreni, a zadatak je sve teži jer branimo tri vezane titule”, rekao je trostruki TCR prvak Italije uoči starta nove nacionalne kampanje.

“Mnogo sam ponosan na Salvatorea. Prošla godina je bila teška s različitih aspekata, a jedan od njih je bio i debi “kupre leon kompetision” u TCR prvenstvu Italije. Uprkos svemu, uspeli smo da ponesemo veoma važnu titulu. Sa Kuprom i Salvatoreom radili smo na daljem razvoju automobila i nadamo se da ćemo pružiti dobre predstave”, izjavio je Bernaskoni.

Skuderija Đirasole u šampionatu nastupa s direktnom podrškom Kupre i u takmičarsku vatru će ubaciti još tri “kupre leon kompetision” u zvaničnim bojama španske marke. Njih će voziti Federiko Paolino, Nikola Gvida i veteran Rafaele Guerijeri.

Dolazeću sezonu TCR Italija otvara runda u Monci, koja se vozi već idućeg vikenda, u terminu od 30. aprila do 2. maja. Zbog protivpandemijskih mera šampionat 2021. startuje iza zatvorenih vrata.

Kalendar predviđa šest takmičarskih vikenda i 12 trka na autodromima Monca, Mizano, Valelunga, Imola (dva puta) i Muđelo.

Među dosad prijavljenim takmičarima ističu se imena Nikole Baldana, Kevina Čekona i Antija Burija, a s razlogom pretpostavljamo da ćemo u šampionatu gledati i Igora Stefanovskog.