TCR Bliski Istok: Tinejdžeri Engstler i Altoe odlučuju o naslovu u Bahreinu

TCR šampionat Bliskog Istoka 2018. biće završen nastupajućeg vikenda na Međunarodnom autodromu Bahrein.

Biće to treći takmičarski vikend serije, posle onih u voženih Abu Dabiju i Dubaiju u januaru mesecu.

Kako je za ovo takmičenje već uobičajeno, radni dani su petak i subota, pa će se 24. februara znati ko će na tronu Bliskog Istoka naslediti prošlogodišnjeg šampiona Džoša Fajlsa.

Protagonisti borbe za aktuelnu titulu su sedamnaestogodišnjaci! U finale kao lider serije ulazi Nemac Luka Engstler, koji ima 89 bodova, 14 više od najbližeg pratioca, Italijana Đakoma Altoea.

Tinejdžer iz Vigenzbaha je u “VW golfu TCR” Likvi moli tima Engstler osvojio dve od četiri dosad vožene trke, uz to i dva treća mesta, te 9 od mogućih 10 kvalifikacionih bodova.

Njegov suparnik i vršnjak iz Adrije, vozač “audija RS 3 LMS” sa DSG menjačem, u bilansu ima pobedu, drugo, treće i šesto mesto, uz takođe 9 kvalifikacionih poena.

U opticaju je ostalo još 55 bodova, pa razlika od 14 i nije spektakularna.

Borbu još otvorenijom čine hendikep težine: Engstlerov auto nosi 30 kilograma balasta uspešnosti, a Altoeov nema nikakav višak. Baš na drugoj rundi, u Dubaiju, Đakomo se mučio sa balastom od 30 kilograma i nije uspeo da drži tempo, dok će u Bahreinu biti rasterećen, što mu je možda i najveća šansa da na sezonskom finalu izvede preokret.

Matematički, bez šansi nisu ni Mato Homola, koji zaostaje 25 poena za vodećim, kao ni Florijan Toma i Kaj Jordan, čiji bodovni deficiti iznose 40, odnosno 41 bod. Ipak, glavne pretendente na tron treba tražiti u već pomenutoj dvojici tinejdžera, kojima timske kolege iz ekipa Likvi moli Engstler i Pit lejn kompeticioni sigurno neće otežavati život.

U petak i subotu se ne odlučuje samo o vozačkoj, već i o timskoj tituli. Tu prednost od 31 boda ima Engstlerova postava, ponajviše zahvaljujući rezultatima iz Dubaija, gde su Engstler i Toma upisali po pobedu. Pratioci bavarske ekipe su Pit lejn kompeticioni 1 (manjak od 31 boda) i Pit lejn kompeticioni 2, koji zaostaje 35 poena. Prvi italijanski tim nastupa s “audijima”, a drugi s “folksvagenima”.

Takmičari će se u Bahreinu trkati na 2,55 km dugačkoj Oaza konfiguraciji. Ista varijanta autodroma bila je u igri i na prošlogodišnjem finalu TCR Bliski Istok. Tada je Džoš Fajls osvojio obe trke vozeći “hondu sivik” ekipe Lap57 motorsports i stigao do regionalne krune za 2017. Pored toga, Fajls je i vlasnik najbržeg kvalifikacionog kruga (1:09.326 – prosek 132.42 km/h) i rekorda staze (1:09.824 – prosek 131.47 km/h).

Akcija počinje u petak, treningom od čak sat i po vremena. Kvalifikacije se voze istog dana u kasnijim večernjim satima. Obe trke od po 60 kilometara na rasporedu su u petak, u sedam i devet uveče po lokalnom vremenu.

TCR Bliski Istok u Bahreinu, osnovni podaci
Dužina kruga: 2550 m (staza Oaza)
Trkačka distanca: 2 x 24 kruga

Prethodni pobednici:
2017: trka 1 – Džoš Fajls (honda sivik)
2017: trka 2 – Džoš Fajls (honda sivik)

TCR Bliski Istok u Bahreinu, satnica (sva vremena CET)
petak
16:00 – 17:30 trening (90′)
19:20 – 19:50 kvalifikacije (30′)

subota
17:00 trka 1
19:00 trka 2