TCR, Italija: Osamnaestorica prijavljenih za Moncu

Na zvaničnoj listi takmičara prijavljenih za učešće na petoj rundi TCR, koja se ovog vikenda vozi u Monci, nalazi se osamnaest imena.

U šampionatu se iz već objašnjenih razloga više neće pojavljivati „audi TT“, a povratak „forda“ i Protim rejsinga, kao i „seata“ Zenge motorsporta važna je novost uoči trka u Italiji.

U Portugalu se povećao broj lokalnih takmičara u jednokratnim nastupima u TCR seriji. U Monci će se dogoditi isto, ali sa Italijanima u glavnim ulogama.

Na legendarnom „hramu brzine“ u TCR seriji će debitovati trojica domaćih vozača, Antonio D’Amiko, Frančesko Riva i Davide Roda, kao i Mađar Žolt David Sabo. Svi će biti za volanima „seata“ i, osim Rode, svi su početnici u auto-sportu.

d'amicoRimljanin D’Amiko trka se od prošle godine, vozio je Italijanski ibica kupra kup i Četiri sata Muđela. U Monci će 23-godišnji takmičar prvi put izaći na međunarodnu scenu i braniće boje tima B.D. rejsing motorsport iz Varezea. Riva ima 34 godine i startove u Italijanskom seat leon kupu, a dolazećeg vikenda dobija šansu u kokpitu ekipe Target. Devetnaestogodišnji Sabo je u 2015. vozio prve dve runde Seat leon Evrokupa. Roda ima 43 godine, poseduje daleko bogatiji trkački profil od pomenutih kolega: učestvovao je u Alfa čelendž i različitim Seat kup takmičenjima, a zabeležio je i šest WTCC startova u sezonama 2006. i 2007.

Među stalnim protagonistima serije, beležimo da je, zbog nestanka „audija“ sa scene, Likvi moli tim Engstler prepolovio svoju operaciju, pa za Bavarce voze samo Mihail Gračov i Lorenco Velja.

Kampos rejsing prijavio je dve „opel astre“ i za jednog pilota ponovo je imenovao Đordija Oriolu, dok se ime drugog trkača još ne zna. Tim Zoltana Zengea preskočio je Španiju i Portugal, a u Italiji se pojavljuje sa dva automobila, najviše od početka sezone.

1577352423a07a7189cf4d7b07f9fa33 focusProtim rejsing diže se iz hibernacije u koju je upao posle WTCC fijaska u Maroku i na asfalt Monce izvodi „fokus“. Auto bi posle testova na Brends Heču trebalo da je spreman za ozbiljan nastup, no zasad nije objavljeno ko će ga voziti. Pošto je reč o Italiji može se pretpostaviti da će uloga biti poverena Dijegu Romaniniju, koga je tehnika sprečila da na Sepangu ubeleži prvi TCR start za postavu Valmira Prezencinija.

Prema listi prijavljenih, u Monci bi trebalo da se nađu automobili četiri brenda, a brojčano, standardno, dominira španski proizvođač: seata će biti 12, honde tri, opela dva i jedan ford.

učesnici pete runde TCR Internacionalne serije
7 – Lorencо Velja – (ITA) – Likvi moli tim Engstler – seat leon rejser
8 – Mihail Gračov (RUS) – Likvi moli tim Engstler – seat leon rejser

10 – Đani Morbideli – (ITA) – Veskoust rejsing – honda sivik TCR
20 – Igor Skuz – (UKR) – Veskoust rejsing – honda sivik TCR
24 – Kevin Glison – (USA) – Veskoust rejsing – honda sivik TCR

17 – Mihel Nikjer – (DEN) – Target kompetišn – seat leon rejser
25 – Stefano Komini – (SUI) – Target kompetišn – seat leon rejser
33 – Andrea Beliki – (ITA) – Target kompetišn – seat leon rejser
35 – Frančesko Riva – (ITA) – Target kompetišn – seat leon rejser

21 – Đordi Oriola – (ESP) – Kampos rejsing – opel astra OPC
22 – biće objavljeno – (?) – Kampos rejsing – opel astra OPC

36 – Antonio D’Amiko – (ITA) – B.D. rejsing motorsport – seat leon rejser

46 – Žolt David Sabo – (HUN) – Zenge motorsport – seat leon rejser
90 – Davide Roda – (ITA) – Zenge motorsport – seat leon rejser

71 – biće objavljeno – (?) – Protim rejsing – ford fokus ST

74 – Pepe Oriola – (ESP) – Kraft-Bambu Lukoil – seat leon rejser
77 – Sergej Afanasjev – (RUS) – Kraft-Bambu Lukoil – seat leon rejser
88 – Đordi Žene – (ESP) – Kraft-Bambu Lukoil – seat leon rejser