Žene u Monci sa maksimalnim težinskim hendikepom

Trkač Kraft-Bambu Lukoil tima Đordi Žene biće opterećen maksimalnim težinskim balastom na petoj rundi TCR Internacionalne serije u Monci.

Španac je po broju osvojenih bodova (37) najuspešniji vozač prethodnog, portugalskog trkačkog vikenda. U dva starta osvojio je drugo i treće mesto, kao i 4 poena za drugo vreme u kvalifikacijama. Stoga će njegov „seat leon“ u Italiji nositi 30 kilograma dodate težine.

Osvojivši trku 2 na autodromu Algarve, Danac Mihel Nikjer stekao je 25 poena, što ga je učinilo trećim po uspešnosti u Portugalu i zato je „zaslužio“ hendikep od 10 kilograma.

01.05.2015 - Michel Nykjær (DEN) SEAT León, Target Competition Nicki Thiim (DEN), Audi TT, Liqui Moly Team EngstlerBalast od 20 kilograma našao bi se na automobilu Nikija Tima, osvajača pol pozicije i trke 1 na prethodnoj TCR rundi (30 bodova). Pošto je u pitanju bio gostujući nastup i Tima neće biti u Monci, hendikep za drugi zbirni rezultat u Portugalu ne dodeljuje se nikom, već čeka danskog vozača u slučaju da on ponovo nastupi u ovogodišnjoj TCR Internacionalnoj seriji.