TCR Italija: Rangoni vozi “subaru” u Imoli, ekipa Top ran se žali na BoP

Na dolazećoj rundi TCR Italija na autodromu Enco i Dino Ferari startovaće i “subaru TCR”, kojim će pilotirati Italijan Luka Rangoli.

Automobil Top ran motorsporta nije se pojavljivao u ovogodišnjem izdanju prvenstva Italije, a njegov poslednji izlazak na stazu uopšte bio je na trkama TCR Evropa na Pol Rikaru, kada je za volanom sedeo Stefano Komini.

Period između Le Kastelea i Imole iskorišćen je za dodatna poboljšanja na “subaruu”. U tom cilju, u akciju je ponovo stupio Rangoni, prvi vozač koji je još 2015. sarađivao na ovom projektu, sada sa zadatkom da isproba nove komponente oslanjanja. Primenjeni su Elinsovi (Öhlins) amortizeri i u ekipi tvrde da je postignut određeni napredak.

“Testovi su prošli dobro i izgleda da na Elins amortizerima “subaru” bolje funkcioniše”, izjavio je pilot iz Emilija-Romanje za Motorsport.com. “Zadovoljni smo, jer potencijal postoji i želimo da ga bolje iskoristimo. Nažalost, moje privatne obaveze onemogućile su mi da startujem na trkama TCR Evropa, što je bio cilj Top ran motorsporta i zato će Imola poslužiti za dodatna testiranja. Izuzetno smo motivisani i imamo sve što nam je potrebno da prođemo dobro.”

Međutim, tim Top ran sada je zabrinut zbog parametara balansa performansi dodeljenih njihovoj kreaciji. Problem je, kao i obično, u kilogramima, jer na osnovnu težinu od 1.265 kg “subaruu” dodata kompenzaciona težina od 60 kg. Uz popust od 20 kg, po merama BoP, japanski model provešće vikend u Imoli na 1.305 kg, što šef ekipe Renato Ruso smatra prevelikom vrednošću.

Ipak, Ruso je zadovoljan što će se njegov tim pojaviti u Imoli: “Jasno je da uvek želimo da ciljamo najviše rezultate, bacili smo se na posao da što bolje pripremimo naš “subaru” za sledeće TCR nastupe. Nažalost, Pol Rikar je prošao grozno, i to ne našom krivicom, ali već smo imali zakazane testove sa Rangonijem i zato rado idemo u Imolu da se suočimo s našim konkurentima, to je deo naše genetike.”

“Ali, ako pogledamo rezultate trka na kojima smo vozili, BoP je neobjašnjiv. “Subaru” će imati 1.305 kg, “alfa romeo” i “pežo” 1.285, dok će nova “honda” imati 1.265! Naša težina mi zaista deluje prevelika. U redu je doslovce se pridržavati pravilnika, ali to treba činiti i razumno i uz dobru analizu situacija.”

“Prilično me nervira kad vidim s kojom će težinom naš auto morati da startuje, rizikujemo da izgledamo kao puževi u poređenju s automobilima koji su jači i bolje pripremljeni. Voleo bih da postoji veća ravnoteža koja bi dala više šanse svima. Videćemo kako će proći vikend, mi se svakako nećemo voziti pozadi i borićemo se kao i uvek”, poručio je Renato Ruso.

U Imolu dolazi i Komini sa svojom ekipom Trkačka republika kao motivaciona i medijska podrška.

“Jedva čekam da stignem u imolu i sretnem se sa svojim navijačima, iako ću ovog vikenda imati drugu ulogu”, poručio je dvostruki šampion TCR internacionalne serije.