TCR Nemačka: Halder u “hondi” osvojio pol-poziciju, Engstler kreće prvi na inverznom startu

Prva pol-pozicija u novoj sezoni TCR Nemačka pripala je Majku Halderu, vozaču “honde sivik TCR” ekipe ADAC Honda Saksonija.

Prošlogodišnji vicešampion serije, Halder je na Ošerslebenu zabeležio Q2 vreme 1:40.468 i bio je brži od prvog pratioca Florijana Tome u “VW golfu” tima Engstler za skoro šest desetinki.

Uprkos vlažnoj stazi, Halder je pred kraj kvalifikacija prešao na slikove i postigao rezultat neuhvatljiv za suparnike.

“Kocka s gumama se isplatila, a sad sutra želim i svoju prvu pobedu”, kazao je osvajač pol-pozicije. “Ključ za to biće dobar start i na njega moram da se koncentrišem. Naravno da sam zadovoljan. Već ranije sam rekao – u petak ćemo videti ko je gde, a što se mene tiče, bilo bi mi drago da se ovako i nastavi.”

Treće vreme postigao je Benjamin Lojhter, takođe u “VW golfu” (+0.979), ispred Haralda Pročika koji ove godine vozi “opel” (+1.715).

Halderov timski kolega Dominik Fugel bio je peti, sa zaostatkom od čitave dve sekunde za najbržim.

Drugi “opel”, onaj koji vozio Lukas Vankmiler, stigao je do šestog mesta, a najbolje plasirani pilot “audija RS 3 LMS” Simon Rajher postigao je sedmo vreme.

Razočaravajući rezultat imao je Nils Langefeld, sa osmim mestom u Q2 deonici. Holanđanin inače pretenduje na titulu u TCR Nemačka 2018.

Deveti je bio Anti Buri u još jednom “audiju”, koji je u prvom delu kvalifikacija bio najbrži, a deseto mesto zauzeo je Luka Engstler.

Prošlogodišnji najbolji ruki TCR Nemačka i aktuelni prvak TCR Bliski Istok na inverznom startnom rasporedu u nedelju kreće sa najbolje pozicije.

Najbrži pilot “kupre” bio je gost prvog vikenda TCR Nemačka Petr Fulin, koji je zabeležio 11. vreme.

“Pežo 308 TCR” se na nemačkoj premijeri pokazao daleko bolje od takođe debitujućeg modela “reno megan TCR”. Niderčajder je u “pežou” prošao u Q2, ali nije zabeležio vreme, dok je najbolje rangirani “reno” otpao već u Q1 fazi – Aleks Morgan je u njemu zauzeo 23. poziciju od ukupno 29 takmičara.

Prva trka prvog trkačkog vikenda TCR Nemačka na Ošerslebenu vozi se sutra od 11.55, uz prenos na sajtu ove serije https://www.adac-motorsport.de/adac-tcr-germany/