Težak vikend za Mladenovića na Muđelu, izgubio vođstvo u generalnom plasmanu Tvingo Evrokupa

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović završio je pretposlednji trkački vikend Tvingo Evrokupa na Muđelu.

On je u prvoj trci bio drugoplasiran, dok rezultati drugog sprinta još nisu ozvaničeni, ali će naš as najverovatnije ostati bez bodova.

Vikend je za Mladenovića počeo odlično, sa najbržim vremenom na treningu i u kvalifikacijama, pa je prvu trku počeo sa pol-pozicije.

“Od početka trke sam ušao u žestoku borbu za Fabijanom i Grmom, koji su mi inače glavni konkurenti za titulu. Sprint je, nažalost, prekinut i nije nastavljen, pa sam rangiran kao drugi”, kaže Mladenović.
U drugu trku Mali Đenka je ušao sa druge pozicije i odmah preuzeo vođstvo.

“Kad me sustigla grupa makedonskih trkača, i kad sam video koliko su agresivni, pustio sam gas da ne bih izleteo, ali sam držao priključak sa vodećima. U žaru borbe sam imao incident i završio sam van staze, posle čega sam pao na začelje”.

I druga trka na Muđelu je prekinuta, ali rezultati nisu objavljeni jer su prva tri automobila – Fabijanov, Grmov i Blaževskog – otišla na proveru.

“I za odlazak na ovaj trkački vikend zaslužni su moj tata i kum Miksa, a posebno moram da se zahvalim Mirku i Jaki, kao i celoj ekipi Lema rejsing”, dodao je Mihajlo.

Mladenović je posle itlaijanske runde pao na treće mesto u generalnom plasmanu, a do kraja sezone Tvingo Evrokupa ostao je još jedan vikend u Mizanu 11. i 12. novembra.