Tijago i Gabrijele: Misija na Nirburgringu obavljena

Tandem fabričkih WTCC vozača Honde ispunio je misiju na trci 6 sati Nirburgringa za ADAC Rur pehar, sedmoj od deset rundi VLN serije.

Atmosferski dvolitarski „sivik tajp R“ J.A.S. motorsporta dovezen je do cilja, a Gabrijele i Tijago su u zbiru prešli 27 krugova i završili četvrti u SP3 klasi, a na 115. mestu ukupno, od 169 klasifikovanih posada.

Monteiro je startovao sa pol pozicije u klasi, ali šanse za bolji plasman i mogući trijumf italo-portugalskog dvojca u kategoriji propale su već posle 25 minuta trke. „Sivik“ je u drugom krugu pretrpeo oštećenja prednjeg desnog dela u sudaru sa jednom „opel astrom OPC“ i posle toga je morao u boks na opsežnije opravke.

40977_tarquini-e-monteiro-si-allenano-sulla-norsdchleife
Od tog trenutka, ekipa se usredsredila na to da trku izveze do kraja i stekne što više iskustva na pisti Nirburgring-Nordšlajfe, na kojoj će WTCC dogodine nastupiti u svojoj „maratonskoj“ trci od 120 kilometara. Posada „honde“ #286 sedam puta je odlazila u boks, najčešće zbog zamena guma u krajnje promenljivim vremenskim uslovima u Ajfelima.

„Tijago je izvezao punu smenu po suvom, a ja sam imao samo jedan krug pre nego što je kiša počela da lije,“ ispričao je Tarkvini. „Ovo iskustvo bilo je neophodno potrebno. Da biste ovde bili konkurentni, najvažnije je da poznajete stazu. Tokom ovog vikenda izvezao sam šesnaest krugova, ipak, mnoge krivine nisam tačno zapamtio. Moraćemo da se vratimo i da testiramo dok ih sve ne popamtimo, bilo bi isuviše opasno da se ovde trkamo rukovodeći se onim što vidimo… Ali, to je novi izazov, čak i za vozača mog iskustva. Uzbuđen sam, jer na ovakvoj stazi vozač može da načini razliku,“ istakao je 52-godišnji trkač iz Italije.