Kovalainen će testirati BMW DTM M4 na Lauzicringu

Tokom ove sedmice, svi BMW-ovi DTM timovi boraviće na Lauzicringu, gde će od ponedeljka do četvrtka izvesti testove svojih BMW M4 DTM automobila. Cilj probnih vožnji biće pronalaženje što boljih rešenja u podešavanju uoči DTM trke koja se na ovom autodromu u pokrajini Brandenburg vozi 14. septembra.

Kontigentu DTM vozača bavarske kuće će se tokom jednog od test dana pridružiti bivši trkač Formule 1, Heiki Kovalainen. Tridesetdvogodišnji Finac za sobom ima 111 gran pri startova za ekipe Reno, Meklaren, Keterhem i Lotus i, kako saopštava BMW, ovu priliku će iskoristiti da stekne predstavu o BMW-u M4 DTM, automobilu koji se trenutno nalazi na čelu prestižne nemačke turing serije.

P90159221Ništa nije rečeno o mogućnosti da ovaj test posluži kao uvod u eventualni Kovalainenov trkački DTM angažman u 2015. godini, ali nije teško pomišljati na takav rasplet. Heiki bi ga verovatno želeo, utoliko više što se u tekućoj sezoni nigde ne takmiči.

Zanimljivo je da je Finac vlasnik najbržeg kruga na gran pri verziji autodroma Lauzicring, a izvezao ga je još 2004. godine, kada se trkao u Nisan svetskoj seriji, čiji je šampion te sezone postao.

Inače, na septembarskoj DTM trci na Lauzicringu, osmoj rundi ovogodišnjeg DTM šampionata, BMW-ov pilot Marko Vitman ima šansu da osvoji vozačku titulu.