Tim trijumfovao u trci 1

Danac Niki Tim osvojio je trku 1 TCR Internacionalne serije na autodromu Algarve i učinio je to u istom dominantnom stilu u kom se u Portugalu pokazuje još od petka po podne, kada se privikao na „audi TT“ i prednji pogon.

Sa 4 sekunde kašnjenja za pobednikom, drugi je pored karirane zastave prošao Španac Đordi Žene u „seat leonu“ ekipe Kraft-Bambu Lukoil, a na trećem mestu trku je završio Lorenco Velja, takođe za volanom „seata“, ali u bojama Likvi moli tima Engstler.

Niki Tim je prve posle pol pozicije Engstlerovoj ekipi doneo i prvu TCR pobedu, a radost bavarske postave uvećana je zahvaljujući Veljinom prvom izlasku na podijum u karijeri.

8d6b8785425762a8b07916e2bf07c8a8 e32f804b8532bb9c39ae774fdd63f0c8
Najdeblji kraj u trci 1 izvukli su Pepe Oriola, Đani Morbideli i Mihel Nikjer, koji su nastup završili odustajanjima. Špancu i Italijanu presudili su kontakti, a Danca je iz igre izbacio mehanički kvar. Od takvog raspleta najveću korist ima Stefano Komini: Švajcarac je osvojio solidno peto mesto i jedini je od pretendenata na titulu došao do ozbiljnijih poena.

Odličan posao izveo je i Rus Mihail Gračov, još jedan Engstlerov trkač. On se sa 14. startnog mesta probio do 6. pozicije u konačnom plasmanu. Do prvih bodova stigla je i „opel astra“, zaslugom Oskara Nogesa, koji je kroz cilj prošao deveti.

Na pobedničko postolje posle trke 1 izašli su Tim, Žene i Velja, a do bodova su stigli i Kelvin Van der Linde, Komini, Gračov, Kevin Glison, Žoze Monroj, Noges i Fransisko Mora.