Tom Koronel odustao od Dakara!

Tom Koronel je, nažalost, morao da odustane od daljeg učešća na Dakar reliju zbog problema sa rezervoarom za gorivo.

“Proveo sam skoro ceo dan u pustinji čekajući pomoć, ali nisu došli po mene na vreme”, izjavio je Holanđanin za portal NU.nl.

WTCC superstar se od početka ovogodišnjeg izdanja Dakara žalio na niz problema, koje je njegova ekipa poušavala da otkloni svake noći od 2. januara.

“Na početku četvrte etape, moj motor je gubio snagu, da bi na kraju sasvim stao na 22. kilometru. Pomoć nije stizala, pa sam morao da sačekam da svi vozači završe etapu i tek su me onda dovukli nazad na start”, ispričao je Koronel i dodao da je odlučio da odustane čim mu je motor otkazao.

coronel, dakar
“To je vrsta problema koji ne može da se sasvim reši u toku takmičenja, a ja ne želim da se maltretiram dalje. Moja ekipa i ja nismo uradili ništa pogrešno, to je jednostavno nešto što može svakome da se dogodi”, objasnio je on.

Tom je i prošle godine imao mnogo problema tokom Dakara, ali je uspeo da ga izveze do kraja, a njegov brat blizanac Tim je bio taj koji je morao da odustane u ranoj fazi relija.

“Mislim da svako vozilo koje dođe u Latinsku Ameriku mora više da se testira. Jedino tako mogu da se izbegnu ovakvi kvarovi”, primetio je Tom Koronel, dok je njegov brat Tim izrazio žaljenje zbog cele situacije.

B11O1840
“Ja ću se potpuno fokusirati i ići dalje. Što se tehnike tiče, ni moj bagi nije u najboljem stanju. Možda se odlučim za konzervativniju vožnju”, kratko je rekao Tim Koronel.