U poslednji čas: Urugvajac Lambiris zamena za Ficu!

Foto: Prensa APAT

Argentinska WTCC runda ipak će imati 19 učesnika, a Zenge motorsport dva automobila na stazi, iako je Ferenc Fica ostao kod kuće zbog zdravstvenih problema.

Činjenicu da su obe privatne “honde” prisutne na Termama najbolje je iskoristio 28-godišnji Urugvajac Maurisio Lambiris, koji će u jednoj od njih ovog vikenda debitovati u Svetskom turing prvenstvu.

On je i inače trebalo da nastupi u trkama prateće kategorije Turismo nasional, jednog od četiri najvažnija turing takmičenja u Argentini, za volanom privatnog “ford fokusa” od 300 KS, koji se takmiči u klasi C3.

“Ovo mi je izvanredna prilika”, kazao je prvi Urugvajac u WTCC-u. “Kad sam dolazio ovamo, shvatio sam da Zengeovom timu fali jedan vozač, pokušao sam da sklopim dogovor i – evo nas. Za mene je ovo pozitivan razvoj događaja, stazu poznajem jer se ovde godinama trkam i to će mi pomoći. Veoma sam uzbuđen, ovo je jako važna, najvažnija trka u mojoj karijeri.”

Lambiris je osvojio poslednju trku Turismo nasional serije na autodromu Posadas, voženu 17. jula, kao prvi Urugvajac kome je to pošlo za rukom u 45-godišnjoj istoriji serije.