Unikorse “alfa” debituje u TCR seriji na Hungaroringu

Mađarska runda TCR Internacionalne serije neće proći bez učešća lokalnog tima Unikorse.

Specijalizovana za trkanje s “alfama”, ekipa koja je dosad nastupala u ETC kupu, šampionatu Centralnoevropske zone i nacionalnim prvenstvima, debitovaće u globalnoj seriji Marčela Lotija.

Ona će na Hungaroring izvesti “alfa romeo đulijetu”, kojom će pilotirati 18-godišnji gimnazijalac Mark Jedlocki.

Tinejdžer iz Miškolca ovu sezonu je otvorio pobedama na CEZ sprintovima na Hungaroringu u klasi D6-5, u kojoj je vozio “seat leon” Zenge motorsporta. Njegovi automobilistički idoli su Norbert Mihelis i Sebastijan Leb.

“Lagao bih kada bih rekao da nisam pomalo zabrinut”, izjavio je Jedlocki u iščekivanju TCR debija. “Moj realan cilj bio bi da zauzmem što bolju startnu poziciju i završim obe trke što je bolje moguće.”

“Izazov će biti veliki, to će biti moja prva vožnja u jednom velikom međunarodnom takmičenju. Velika mi je čast što ću u njemu nastupiti uz najbolje vozače sa mađarske scene, tu mislim na Ferenca Ficu i Atilu Tašija, ali pre svega na svog idola Norbija Mihelisa, što mi je velika inspiracija.”

Zahvaljujući nastupu Marka Jedlockog, na Hungaroringu će se prvi put u TCR Internacionalnoj seriji naći čak četiri pilota iz Mađarske.

Žolt Borbandi, prvi čovek ekipe Unikorse, istakao je da mu je zadovoljstvo što njegova postava ulazi u TCR porodicu i nada se da će i njihova “đulijeta” na pisti kraj Budimpešte doprineti prestižu brenda u kategoriji.

“Ne želimo da Mark oseća ikakvu presiju zbog očekivanja tima”, dodao je Borbandi. “Sigurno će mu biti potrebno vreme da se privikne na auto, ali na osnovu dosad pokazanog, o tome uopšte ne brinemo. Želimo da uživa u trkama, a bilo bi dobro ako bi se u njima pokazao u dobrom izdanju i pokazao svoje veštine u međunarodnoj konkurenciji, na domaćem terenu.”

“Auto će svakako biti konkurentan, u našem je zajedničkom interesu da prođemo što bolje i da možda otvorimo put ka daljoj saradnji. U ovom slučaju, osvojene pozicije nisu obavezno merilo uspeha.”