Urutija: Dobro je što delim vodeću poziciju sa Janom, mi guramo jedan drugog ka boljim rezultatima

Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Vozač Cijan rejsinga Santijago Urutija pobedio je na drugoj trci Svetskog kupa turing automobila na Hungaroringu.

Urugvajac se ovom pobedom izjednačio sa svojim timskim kolegom Janom Erlaherom u generalnom plasmanu, što je u njegovim očima, dobra stvar.

“Kada se takmičite u šampionatu u kojem su svi vozači i timovi na tako visokom nivou, ne smete praviti greške, morate dati 100% sebe svakog vikenda. Kada sam napravio grešku u Aragonu, to me je koštalo mnogo poena u šampionatu i izbacilo me je iz Q2. Tokom pauze sam dosta trenirao, verovao u sebe i na početku vikenda sam rekao da imam osećaj da ću postići dobar rezultat, staza mi se sviđa i sve je počelo od kvalifikacija. Tu sam postigao dobar rezultat, odvezao sam krug koji me je dovezao u prvi statni red“.

„U drugoj trci sam osvojio važne poene završivši na sedmom mestu, a u drugoj sam imao sreće da Rob Haf nije započeo trku, što mi je dalo pol-poziciju. Kao što svi znamo, na ovoj stazi, ako ste na čelu kolone, mnogo je lakše nego kada ste u koloni. Jako sam srećan zbog rezultata. Dobro je što delim vodeću poziciju sa Janom, mi smo timske kolege i guramo jedan drugog ka boljim rezultatima, a ono što nam je obojici najvažnije je da vodimo u timskom šampionatu. Mi smo vozači Cijan ekipe, pratimo pravila i dajemo sve od sebe. Onaj ko završi svaku trku u poenima i ima malo sreće će doći na finalnu trku sa šansama za osvajanje titule.”

Nestor Đirolami se domogao svog drugog podijuma ove sezone, a kao ključan faktor za postizanje tog rezultata vidi start i rad sa ekipom na “hondi sivik”.

“Imao sam jako dobar start i to je bila ključna stvar u trci. Možda sam napravio bolji start i od Santija, ali sam odlučio da ostanem iza njega, jer sam znao da ne mogu da ga preteknem sa spoljne strane u prvoj krivini te sam se odlučio da sačuvam drugo mesto. Nažalost, imao sam kontakt sa Norbijem i stvarno mi je žao zbog toga, ali kada kočite uvek ste na samoj granici.

Tokom vikenda smo dosta radili na finom podešavanju automobila, jer nije lako snaći se sa dodatnih 60 kila. Tokom jednog kruga nije strašno, jer nema automobila ispred i vozim se u čistom vazduhu.  To je bila i ideja na početku trke, da ostanem iza Santija jer tako imam čist put ispred sebe i manju degradaciju guma, a nadam se da ćemo stići na Most sa manje dodatnih kilograma.”

Frederik Ferviš se takođe našao na podijumu po drugi put ove sezone, završivši trku na trećem mestu, a rekao je da je imao bolji tempo u ovoj nego u prethodnoj trci.

“Startovao sam na devetom mestu i izabrao sam da idem pravom stranom staze ka prvoj krivini, što mi je mnogo pomoglo i imao sam sreće da ne budem umešan u incidente i napredovali smo u poretku. Pokušao sam da pratim momke ispred sebe, forsirao sam što sam jače mogao, a imao sam i bolji tempo u odnosu na prvu trku, što je pozitivno, ali je bilo dosta teško preticati konkurente, bez kontakta i guranja van staze. Veoma sam zadovoljan trećim mestom i ovom trkom.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*