Urutija: Moramo da budemo inteligentni i da osmislimo dobru strategiju za finale sezone

Foto: Daniel Ahlgren

Švedska ekipa Cijan rejsing imala je solidan nastup na prvom od dva vikenda Svetskog kupa turing automobila na Motorlandu Aragon.

Ted Bjerk je prvi put ove sezone došao do pobede, a to je bio samo jedan od pet podijuma koje je serviser automobila “lynk&co” izveo u Španiji.

“Konačno pobeda, prva ove godine! Zaista sam se borio za nju. Odlučio sam na startu da je ovog puta pobeda moja i uspeo u toj zamisli. Mislio sam da nema šanse da izađem kao vodeći posle prve krivine, ali sam video da nema nikog oko mene. Na kraju me je Urutija stigao, malo smo se borili, ali sam dao sve od sebe i uspeo. Mislim da svi zajedno nismo imali loš vikend”, rekao je Bjerk.

Pretendent na titulu i vodeći u generalnom plasmanu Jan Erlaher nije se proslavio na Aragonu, ali je uspeo da održi vođstvo ispred Estebana Gerijerija sa 26 poena prednosti.

“Ovo nije bio vikend kojem sam se nadao. Imao sam problem sa motorom u poslednjoj trci i to me je koštalo mnogo bodova. Sada ne možemo ništa da učinimo po tom pitanju, samo treba da se fokusiramo na finale”, kratko je prokomentarisao Erlaher.

Za Santjaga Urutiju ovo je svakako bio najuspešniji vikend otkako vozi WTCR, jer je završio na podijumu u sve tri trke.

“Veoma sam srećan zbog rezultata. Zahvalan sam ekipi koja mi je pripremila sjajan auto. Sad imamo sasvim malo vremena da se fokusiramo na finale. Pokušao sam da obiđem Teda na kraju treće trke, ali nisam uspeo, mislim da je on zaslužio tu pobedu”, rekao je Urugvajac.

“Nadali smo se da Jan i Ivan mogu da budu ispred Teda i mene, ali trke su takve. Ubeležili smo mnoštvo bodova, a Gerijeri je ostao daleko iza nas, mislim da će doći na poslednje tri trke vrlo naoštren. Moramo da budemo inteligentni i da osmislimo dobru strategiju.

Nekoliko majstorija svetskog šampiona Ivana Milera nisu ostale nezapažene, u drugoj trci se popeo na podijum, a u trećoj je imao sličan problem sa autom kao i njegov sestrić.

“Podijum u drugoj trci je dobar rezultat, ali se u tređoj trci dogodilo sve što nismo želeli. Imao sam tehnički problem, nisam mogao da se borim za pozicije. Moramo dobro da izanaliziramo sve što nam se desilo, kako nam se to ne bi ponovilo na poslednjim trkama”, kazao je Miler, koji je bodovno izjednačen sa Žan-Karlom Verneom na trećem mestu u generalnom plasmanu.

Cijan rejsing (Miler-Erlaher) vodi u poretku ekipa sa 335 poena, što je 55 više od Minih motorsporta.