Uz Bekmanove i Danija Nađa: Šampion TCR Australija uključen u Hjundai junior program

Hjundai motorsport objavio je imena kvarteta vozača u svom klijentskom juniorskom trkačkom programu za 2020. godinu.

Novajlija je Vil Braun, prvi šampion TCR Australija. Braun je 2019. debitovao u TCR automobilu, pobedio je u sedam trka i osvojio inauguralnu titulu nacionalnog prvenstva jednu rundu pre kraja. On je prvi vanevropski vozač u Hjundai junior programu, a njegova kampanja u 2020. podrazumeva odbranu naslova u TCR Australija.

Ostala imena su nam dobro poznata. Juniori Hjundai motorsporta ostaju Šveđani Jesika i Andreas Bekman i Mađar Danijel Nađ.

Bekmanovi su 2019. proveli u TCR Evropa kao piloti ekipe Target. Jesika je upisala podijum, a Andreas jednu pobedu i dve pol-pozicije. Brat i sestra će se i 2020. trkati u evropskom TCR šampionatu, ponovo kao piloti Targetovih “hundaija”.

Nađ se u TCR Evropa takmičio tokom dve protekle sezone, u toj seriji će nastaviti i 2020. kao vozač italijanskog BRC rejsinga.

Broj juniora s podrškom korejskog proizvođača neće se nužno zaustaviti na imenovanoj četvorci. U sedištu evropskog sportskog odseka Hjundaija u Alcenauu kažu da u ovoj kampanji ima mesta za još mladih pilota, a šema od 2020. treba da uključi ne samo talente s kruga, već i perspektivne reliste.

Klijentski junior program Hjundai motorsporta uspostavljen je početkom 2019. i jednog svog pitomca već je lansirao u najviši rang odabrane discipline. U pitanju je Luka Engstler, kome je cela sezona u Svetskom kupu turing automobila ovogodišnje takmičarsko odredište.