Valente menja tim ili šampionat, Lapjer ne ostaje u WTCC-u?

U svom izdanju od 2. decembra, magazin Auto Ebdo prognozirao je sledeće profesionalne korake nekolicine učesnika Svetskog prvenstva turing automobila.

Neke od tvrdnji su spekulacije, neke počivaju na verovatno pouzdanim saznanjima, a dodatni kredibilitet tezama francuskog časopisa daje činjenica da je prvi najavio angažman Gregoara Demustijea u Sebastijan Leb rejsingu.

891115 162300Auto Ebdo se, razumljivo, najviše interesovao za francuske vozače, a prvi mu se na nišanu našao Igo Valente. Kamposov trkač završio je svoju treću, a drugu kompletnu WTCC sezonu kao deveti ukupno, a četvrti u Jokohama trofej poretku. Posle mršavih vikenda u Šangaju i na Buriramu, Valente se u Kataru pokazao u odličnom svetlu: u kvalifikacijama je peti put u godini ušao u najbržih pet, a u prvoj trci popeo se na najniži stepenik podijuma, što mu je bio treći izlazak na pobedničko postolje u apsolutnom poretku 2015.

Što se tiče 2016. ključne odluke se još čekaju. Kokpit „C-elizea“ tima SLR nedostižan je za Valenteov budžet, pa je pretpostavka da će se 23-godišnji pilot ponovo takmičiti u „ševrolet RML kruzu“, ali ne više za Kampos rejsing. Alternativa je angažman u TCR Internacionalnoj seriji, u kojoj je Igo već startovao na rundi na Tajlandu.

894393 292665Džon Filipi je u Losailu mogao da ima svoj trenutak slave zahvaljujući pol poziciji na inverznom startu poslednje trke u godini. Korzikanac je priliku upropastio jer se njegov „kruz“ pokrenuo pre gašenja crvenih svetala na semaforu, pa je u suštini bio izgubljen i pre klinča s Ivanom Milerom na prvoj krivini. Posle dve WTCC sezone, 20-godišnjem trkaču su sve opcije otvorene, uključujući i povratak u nižerazredne VdeV trke formula, kojima se uspešno bavio 2013.

Nikola Lapjer nije blistao u Dohi, kao ni ceo Lada sport Rosnjeft tim. Dogovor ruske ekipe i Oreke, čiji je Lapjer štićenik, podrazumevao je nastupe na finalne četiri WTCC runde u 2015, što je u Kataru i ispunjeno. U osam startova, Francuz je tri puta stizao do minornih bodova i ne stiče se utisak da je ekipi išta posebno doprineo. Auto Ebdo tvrdi da bivši Tojotin fabrički vozač u Svetskom endurans prvenstvu nema želju da nastavi svoj turing angažman.

22719001884_5d9c37ea34_o 796399Na zvanična imenovanja i konačni personalni sastav Hondinog WTCC tima za 2016. moraće da se čeka do februara. Francuski magazin tvrdi da je jedno sigurno: Japanci nemaju nameru da ispuste Norberta Mihelisa iz svog vozačkog pula, bilo da se dogodine nađe u fabričkom, ili ponovo u privatnom „siviku“.

Konačno, Franso Ribeiro je u intervjuu za Auto Ebdo najavio ulazak novog proizvođača u Svetski šampionat turing automobila 2017, što bi bila neka vrsta kompenzacije za gašenje fabričkog programa Sitroena. S druge strane, od promotera prvenstva takve izjave se i očekuju…