Valente najbrži na drugom treningu; Borković četvrti

Posredstvom lajv tajminga i ovoga puta pratili smo dešavanja na drugom treningu na stazi Pol Rikar. 

U uvodnim minutima treninga, po običaju, Sitroenovi vozači izbijaju na prva tri mesta. Ovog puta na čeonu poziciju probio se Ivan Miler krugom od 1:31.483, ispred Hosea Marije Lopesa i Sebastijana Leba. Tom Čilton je u rukama držao četvrto mesto, a odmah iza našao se Mehdi Menani.

U prvoj trećini treninga vozači Kamposa nisu postavljali reprezentativna vremena, a u tim momentima Rob Haf nalazio se na odličnom devetom mestu, dok je Di Sabatino bio najbrži vozač u TC2 klasi.

Već na polovini sesije Igo Valente i Dušan Borković izvzeli su svoje brze krugove, Francuz se plasirao na osmu, a naš as dospeo je na odličnu drugu poziciju. I Tom Čilton je “dodao gas” i svojim “kruzom” dospeo na prvu poziciju (1:30.802).

U finišu sesije Rob Haf je uspeo da popravi vreme, ali ne i poziciju pa trening završio na 12. mestu, ispred Mehdija Benanija, ali je ostao najbrži vozač Lade.

Valente se odlučio za još jedan brzi krug i tom prilikom popravio je vreme na 1:30.673 i izbio na čelo poretka. U tim trenucima prve tri pozicije zauzimali su vozači “ševrolet kruza”. Do kraja Tijago Monteiro uspeo je da da preseče ovaj trio i Borkovića potisne sa treće pozicije.

Ivan Miler je sa petim mestom bio najbrži vozač “sitroena”, Francuz se našao ispred Hosea Marije Lopeza i Tarkvinija, dok je Sebastijan Leb bio devetoplasirani. Francu Engstleru pripala je 16. pozicija i on je ponovo poneo epitet najbržeg u TC2 kategoriji.

Rezultati drugog treninga:

wtcc_fp1_rez_2