Milovan Vesnić: „Škola je počela“

Iza Milovana Vesnića i njegovog tima sada su tri izvezene sesije na stazi Pol Rikar u Francuskoj, dva testa i jedan trening.

Na prvom testu Vesnić je postigao jedanaesto vreme u TC2 klasi (1:44,160), na drugom testu zabeležio je osmi rezultat (1:40,634), a na trening sesiji u subotu ujutro ponovo je bio jedanaesti (1:40,306).

Svi pređeni kilometri iskorišćeni su da se isproba više postavki automobila, kako bi Vesnić što spremniji dočekao kvalifikacije zakazane za danas u 13:30. Iz kruga u krug vremena su sve bolja i srpski as očekuje da će se na startu naći u gornjoj polovini klase TC2.

„Škola je počela. Nažalost, plaćamo danak neiskustvu i manjku test kilometara za volanom BMW-a. Dok konkurencija fino podešava automobile i trudi da skine desetinke, mi još uvek radimo na set-apu bukvalno svega i daleko smo od maksimuma koji možemo da damo. Na jutarnjem treningu imali smo problem  sa točkom, zatim je neko od konkurentata izleteo, te nam je to dodatno „pojelo“ vreme. Probali smo dosta toga i automobil bi trebalo da za današnje kvalifikacije bude koliko-toliko konkurentan. Bilo kako bilo, radimo naporno i dajemo sve od sebe što će, nadamo se, dati dobar rezutat,“ poručio je Vesnić iz Francuske.

Vesnića sutra očekuju prve dve trke u okviru Evropskog kupa turing automobila.