Morbideli rezervisan, ekipa kadrovski oslabljena

Vozač Minih motorsporta, Đani Morbideli, ne očekuje ništa posebno od francuske WTCC runde. Osim manjka test kilometara u predsezoni i nedostatka iskustva s „kruzom“, dodatne prepreke na Pol Rikaru stvara činjenica da je nemačka ekipa u Francusku došla „kraća“ za nekoliko ljudi u personalnom sastavu.

„Posle svih muka prošle nedelje na uličnoj stazi u Maroku, u teoriji bi dolazak na stazu koja zaslužuje to ime trebalo da nam pomogne da uhvatimo korak u ovom šampionatu. Ali, to je lakše reći nego izvesti. U idealnoj situaciji, sad bi bio važan momenat da pronađemo gde smo, da bismo bili u pogodnoj fazi procesa učenja u trenutku kada FIA preduzme mere da uravnoteži snage među učesnicima,“ rekao je trkač iz Pezara.

„Nažalost, biće nam teško da ulovimo rivale u Francuskoj – zbog spleta nezgodnih okolnosti, nećemo imati istu tehničku ekipu koja nam je dobro poslužila u Marakešu. Ukratko, Vaskršnji vikend biće nam neka vrsta kviza,“ požalio se Morbideli, ne ulazeći u detalje problema.


„S druge strane, ne izgleda verovatno da ja ili moj kolega Rene Minih imamo istinsku šansu da se ovde borimo za prvu pobedu. Sitroen rejsing je već na uličnoj stazi bio na drugom nivou, može se isključiti mogućnost da će napraviti neki pogrešan korak kod kuće. Moramo se držati određene filozofije i pokušati da koračamo u pravom smeru, da budemo što bliže vrhu kada se
zgodne prilike budu ukazale,“ istakao je Italijan.

U Maroku je za komandnim pultom Minih motorsporta viđen Dominik Grajner, tim menadžer nemačke ekipe Vihers sport.

„Rene Minih me je pozvao da preuzmem dužnost tim menadžera Minih motorsporta u njihovom WTCC programu, tako da ću vikendima biti tu,“ objasnio je Grajner. On inače ostaje stalno zaposlen u Vihers sportu i pokušava da obezbedi povratak ekipe u WTCC i njen nastup u TC1 klasi u sezoni 2015.

Pod Grajnerovim vođstvom mali nemački tim stizao je do pobeda na trkama Svetskog prvenstva turing automobila, postizali su ih D’Aste (2012) i Lopes (2013). Nema sumnje da će njegovo iskustvo dodatno poboljšati organizaciju, kapacitete i performanse finansijski značajno moćnijeg Minih motorsporta.