Lopes: „Forsirao sam od početka“

Vozač Sitroena Hose Marija Lopes bio je najbrži na test sesiji danas voženoj na stazi Pol Rikar, a posle nje objasnio je da je bio u situaciji da izvuče maksimum iz svog “C-elizea”.

Argentinac, koji je trenutno vodeći u šampionatu, bio je za desetinku brži od timskog kolege Sebastijana Leba. Pratioci Sitroenovog dvojca bili su Norbert Mihelis i Igo Valente. Izgleda da francuski proizvođač sada nema prednost koliku je imao tokom prvog trkačkog vikenda u Marakešu.

Lopes je priznao da mu je mnogo ugodnije kada automobil vozi na pravoj trkačkoj stazi, na kojoj je Sitroen tokom zime i testirao.

„U Marakešu bio sam mnogo oprezniji jer je to ulična staza. Ovde sam znao da od samog početka mogu da forsiram, bolje poznajem ovu stazu – kao i svi ostali – a mislim da je i Sebastijan odlično poznaje,“ kazao je Lopes za sajt TouringCarTimes.

Sitroen je tokom vikenda u Maroku imao problema sa kočnicama, što je navelo vozače na  odustajanje od međusobne borbe, ali malo je verovatno da će kočnice biti tema i na na Pol Rikaru, pošto je vreme hladnije, a čak se očekuje i kiša.

„Mislim da nam se ovoga puta neće ponoviti problem sa kočnicama, jer su temperature za 10 do 15 stepeni niže, nema poteškoća s pregrevanjem. Mislim da će nam najviše glavobolja zadati trošenje pneumatika, ova staza je mnogo abrazivnija od Marakeša,“ smatra lider prvenstva.

„Mislim i da ćemo izaći na kraj sa kišom, ukoliko je bude. Dobra je stvar što je kiša padala kada smo ovde pre nekoliko meseci vozili test, pa smo prešli priličan broj krugova po vlažnoj stazi, baš kao i Honda, koja je tada takođe bila ovde.“


Na test sesiji u Francuskoj, Honda i Ševrolet približili su se Sitroenu – Mihelis i Valente zaostajali su manje od jedne sekunde za najbržim vozačem “C-elizea”. Za Lopesa ovakav razvoj događaja ne predstavlja iznenađenje.

„Znao sam da će tako biti,“ rekao je Pečito. „Ovo je konvencionalna staza. Znali smo da će nam se konkurencija približiti, posebno Honda, koja je ovde testirala sa nama. Obavili smo puno testova, znamo da smo bliži limitima našeg automobila nego što je to slučaj sa ostalima. Tokom trka, ostali će smanjivati zaostatak, a mi moramo da nastavimo sa razvojem automobila i pokušavamo da budemo bolji.“