Valente razočaran učinkom na kišnom vikendu u Slovačkoj

Igo Valente priznao je da je razočaran što nije bio u mogućnosti da iskoristi start iz prvog reda na trci 2 na Slovakija ringu, otkazanoj zbog jakog pljuska. Vozač Kampos rejsinga upisao je prvi vikend bez poena u ovoj WTCC sezoni.

Valente je u trku 1 krenuo sa devetog mesta, pao je na 11. poziciju, i tu se, mučeći se s autom i van zone bodova, zadržao do kraja trke, prekinute u 9. krugu zbog loših vremenskih uslova.

“Automobil je bio veoma loš na trci 1,” kazao je Valente za TouringCarsNet. “Na pravcima sam imao mnogo akvaplaninga, bilo je veoma teško voziti. Mislio sam da ću iskoristiti moju startnu poziciju sa druge trke, ali nažalost to se nije desilo!”

Otkazivanje trke 2 razočaralo je Francuza, jer mu je uskratilo priliku da po drugi put u sezoni startuje iz prvog reda.

“Odluka je donekle bila očekivana, kiša nije prestala da pada posle trke 1 i, očigledno, uslovi su se pogoršali,” dodao je Valente. “Razočaran sam, jer mislim da smo mogli da krenemo iza sigurnosnog automobila. To bi za mene bila najbolja odluka, jer smo iza sigurnosnog auta mogli da pređemo nekoliko krugova i dobili bismo polovinu bodova.”

“Ja sam bio spreman da izađem na stazu, jer sam bio na dobroj startnoj poziciji i verovatno bih dobro i završio, jer bismo vozili samo nekoliko krugova iza sigurnosnog vozila,” dodao je on.

Francuski vozač smatra da bi i za publiku bilo bolje da su organizatori WTCC runde u Slovačkoj pokazali više želje i ambicije oko održavanja druge trke.

“Mislim da je možda trebalo da gledaocima koji su po užasnom vremenu ostali na tribinama pokažemo kako želimo da se trkamo, iako smo duboko u sebi znali da se to neće desiti,” kazao je Valente. “Možda smo mogli da im pokažemo da želimo da pokušamo, to bi bilo bolje za imidž šampionata. Ali, ako oni kažu da je previše opasno, onda je previše opasno.”

Sledeća trka održava se za dve nedelje u Austriji na Salcburgringu i 21-godišnji vozač Kamposa nada se da će konfiguracija ove staze više odgovarati njegovom “RML ševroletu”.

“Mislim da će automobil bolje funkcionisati na Salcburgringu i nadamo se da ćemo tamo biti bliži “sitroenima”. Nadam se da u Austriji možemo osvojiti dosta poena, jer smo ih definitivno previše izgubili u Slovačkoj. Nikada nije dobro kada tokom vikenda ne stignete do bodova. Mislim da će Salcburgring odgovarati nama koji vozimo “ševrolete” i radujem se narednom takmičenju,” zaključio je Igo Valente.