Kalovolo: Naše tri „grante“ međusobno se razlikuju!

Kada su objavljena nova tehnička pravila za WTCC 2014, opšte je mišljenje bilo da bi vozači „grante“ od njih mogli imati veliku korist, jer se očekivalo da će Lada sport tokom izrade TC1 auta iskoristiti priliku da prevaziđe nedostatke prošlogodišnjeg modela.

Posle završene trećine sezone, bilans je daleko od povoljnog: teško se ulazi u prvih 10, užasno teško se prolazi u Q2. Ubeležen je poneki ohrabrujući rezultat (Maroko, Pol Rikar, pa i Slovakija ring), više kao plod spleta povoljnih okolnosti ili nadljudskog napora vozača. „Grante“ isuviše vremena provode u garažama, muče ih kvarovi, na stazi mestimično deluju neupravljivo, a prečesto su bolno inferiorne.

Šta se dešava u Ladi, za Omnicorse pokušava da rastumači inženjer Marko Kalovolo. I njegove reči zvuče gotovo nadrealno.

„Kod nas su bukvalno radovi u toku. Mnogo stvari treba srediti, a malo je vremena da se to učini. Auto nam je isporučen u poslednjem trenutku, praktično smo počeli da ga upoznajemo tek u Marakešu. Prvi primerak je prešao nekoliko kilometara pre Maroka, i sva trojica vozača ustanovili su da je prilično dobar. A onda su počeli problemi…“

„Granti“ koja nam je stigla nedostajalo je mnogo šta od onoga što smo zahtevali. Praktično su nam je isporučili poručivši ’radite na njoj’. A posle toga, kad su došla preostala dva modela, shvatili smo da nisu isti kao onaj koji su nam prvo poslali. Neverovatno, ali je tako. To su ručno izrađeni automobili, stižu nam direktno iz fabrike i na nama je da ih dodatno proučimo,“ objašnjava Italijan i otkriva da tim Lada sport zapravo istovremeno radi na tri različita auta.

„Tako je, mada ne umem da vam objasnim kako je to moguće. Prvi model je pripao Hafu i taj je izgleda najbolji. Tokom testa u Mađarskoj vozači su se menjali i svi su shvatili da postoje velike razlike između tri primerka. Na primer, Tompsonov auto se ne može voziti u krivinama, kad ga je isprobao Haf, ostao je zapanjen, jer to nije očekivao. S druge strane, Džejms je odmah potvrdio da je Hafov auto najbolji. Podešavanja naših automobila ne mogu da budu ista, jer naše tri „grante“ različito reaguju na njih. To ne možemo da objasnimo.“

O urođenim manama novih „granti“ govorilo se i ranije, ali nikad s ovog aspekta. Kalovolo potvrđuje već iznesene pretpostavke o falinkama takmičarskih automobila – po svemu sudeći, bolest ima mnogo uzroka, pa neće biti lako pronaći joj lek.

„Počeli smo od nule, nijedan podatak od prošle godine nismo uzeli u obzir, jer je TC1 auto isuviše različit od „grante“ iz 2013. Znamo šta ne funkcioniše, to su različite stvari. Auto je 60 kilograma pretežak, pokšavamo da razumemo na kojim pozicijama možemo intervenisati da bismo ga olakšali. Zatim, aerodinamika: funkcioniše užasno. Imamo ogroman otpor vazduha i ne možemo da budemo brzi. Mehaničko prianjanje treba poboljšati, na Hungaroringu smo se užasno mučili jer je to izrazito tehnička staza, puna sporih krivina.“

„I vozači su pomalo zatečeni, najviše od trenutka kad su videli da tri automobila nisu ista. I ne govorimo o nekompetentnim ljudima, Rob je prvak sveta, a Tompson ima ogromno iskustvo. Kozlovski, iako mlad, vrlo je trezven i brzo uči kako se radi u ekipi.“

Naravoučenije ipak nije „dići ruke“, već „stegnuti zube i raditi“. „Znamo da je ovo ogroman izazov, treba da premostimo zaostatak od tri sekunde, poslednja smo ekipa koja je počela da radi na TC1 automobilu, potrebni su nam veliko strpljenje i ogromna snaga volje. Ne predajemo se, videćemo šta će moći da se uradi,“ poručuje prvi čovek tehnike Lade.