Valentea kvar kvačila (opet) sprečio da startuje

Trkač Kampos rejsinga Igo Valente propustio je izvrsnu priliku da na gostovanju u TCR Internacionalnoj seriji, zabeleži dobar rezultat u trci 2.

Francuz je, kako je to često slučaj i u matičnom WTCC-u imao pol poziciju na inverznom startnom rasporedu, ali se taj njegov nastup završio već posle formacijskog kruga. Razlog je, opet kao i prečesto u WTCC-u, bio tehnički problem s kvačilom.

25.10.2015 - Race 2, Hugo Valente (FRA) Opel Astra OPC, Campos Racing„Došao sam na Tajland da naučim stazu, koja na kraju krajeva uopšte nije isuviše teška“, ispričao je Valente izveštaču TouringCarTimesa „Iskustvo je bilo prijatno, ovi automobili su zabavni za vožnju, iako se prilično razlikuju od onog u čemu se obično trkam. „Opel astra OPC“ nije savršena i bilo bi potrebno vreme da se iz nje izvuče maksimum.“

Iako je tim Adrijana Kamposa prijavio dva automobila za tajlandsku TCR rundu, na njoj je učestvovao samo onaj koji je vozio Valente. U kokpit druge „astre“ nije seo Fernando Monhe, mada je bio prisutan, ali kao sportski direktor ekipe.

U tom svojstvu, Monhe je objasnio prirodu kiksa koji je Valentea i Kampos rejsing lišio potencijalno dobrog plasmana: „Imali smo problem s kvačilom, zato Igo nije mogao da startuje. To je šteta, jer znamo koliko je dobar i siguran sam da bi prošao dobro. Nažalost, trkanje je takvo i ponekad ume da bude okrutno.“

2015-2015 Buriram Race1---45 Hugo Valente_112Najbolji rezultat „opel astre OPC“ u TCR Internacionalnoj seriji 2015. ostaje Monheovo treće mesto na trci 2 u Monci. To, opet, nije realan nagoveštaj Opelovih mogućnosti u najnovijoj globalnoj turing seriji, jer se njegov klijentski tim ove godine trka s kup automobilima originalno izrađenim za VLN seriju i 24 časa Nirburgringa. S novom, nedavno predstavljenom „astrom TCR“ stvari bi 2016. trebalo bi da izgledaju potpuno drugačije.

Igo Valente ponovo će se takmičiti na Buriramu idućeg vikenda, ali tada za volanom „ševrolet RML kruza TC1“ u Svetskom turing šampionatu.