Fulin ostaje u ETC kupu i očekuje veći uspeh

Posle dvogodišnje dominacije u S2000/TC2 klasi Evropskog kupa turing automobila, Petr Fulin je ove sezone prešao za volan “seat leon rejsera” i bio je manje konkurentan nego što je navikao. Osvojio je evropsko srebro u Monomarki, ali realno nije bio favorit za titulu, iako mu se na poslednjoj rundi ukazala šansa posle Borkovićevog udesa.

Iako je pobedio na obe trke poslednje ETCC runde na Perguzi, na kojoj su deljeni dupli bodovi, češkom trkaču to nije bilo dovoljno da se ovenča naslovom u klasi i u generalnom plasmanu ostao je na tri poena iza Dušana Borkovića. Gledano samo po stanju na tabeli, deluje da Fulin i nije bio daleko od trona, ali su performanse tokom većeg dela sezone govorile drugačije.

fulin fulinKako je i njemu i njegovom timu Krenek motorsport ovo bila prva sezona sa “seat leon rejserom”, Čeh smatra da je 2015. za njih bila godina učenja i privikavanja na novu tehniku, kao i da će u tom automobilu tek pokazati svoj pravi tempo.

“Uživao sam u celoj minuloj sezoni, iako je ona bila veoma teška i na momente smo bili malerozni”, rekao je Fulin. “Auto nam je svima bio potpuno nov, posle svih godina sa BMW-om. Zato je i meni i Krenek motorsportu bilo teško, ali se nadam da ćemo u budućnosti biti uspešniji.”

Dvogodišnji ugovor ekipe sa češkom filijalom Seata čvrsta je indicija da će Fulda ostati u ETC kupu, za volanom istog automobila. Posle preuređenja takmičenja, on će nastupati u tehnički raznovrsnijoj TCN2 klasi, zameni za dosadašnju monomarku, u kojoj će se naći i drugi modeli, čije će specifikacije u osnovi biti TCR.