Verne: Mogu da osvojim dva podijuma u Bahreinu

Deo pomalo neočekivanog ishoda kvalifikacija TCR internacionalne serije u Bahreinu sigurno je i Igo Valente, koji je napravio treće najbolje vreme, ali će u prvoj trci startovati sa druge pozicije.

Valente je došao u TCR iz WTCC-a, sada je treći vozač ekipe Kraft-Bambu, ali je nadmašio svoje timske kolege Neša (7. vreme) i Oriolu (12. vreme).

“Ne znam šta da mislim o Homolinoj kazniviše bih voleo da startujem sa čistije strane. Trka će biti duga, a start će biti od krucijalnog značaja. Nemam mnogo iskustva na startu sa ovim automobilom, a u Bahreinu sam prvi put, za razliku od mojih timskih kolega koji su vozili prošle godine, ali sam prilično zadovoljan. Juče je bilo prilično teško, ali sam radio sa mojim inženjerom na setapu i danas sam ponešto bio u stanju da izvedem bolje. Iznenađen sam Opelovim rezultatom i čestitam im”, ispričao je bivši fabrički vozač Lade.

Italijanski veteran Roberto Kolčago zabeležio je četvrto vreme u kvalifikacijama, što u praksi znači treću startnu poziciju, i zadovoljan je onim što je prikazao.

“To je bilo prilično dobro, imali smo tempo. Da budem iskren, nisam očekivao da Opel bude toliko brz, bili su kao sa druge planete. Stavio sam nešto da obložim pedale posle treninga i zaštitim stopala od vreline, ali ne znam šta će biti posle deset krugova u trci”, požalio se Kolčago.

Vodeći u generalnom plasmanu Davit Kadžaja imao je određenih problema tokom kvalifikacija.

“Zadovoljan sam svojim rezultatom s obzirom na to da nosim 30 kilograma balasta. U Q1 sam napravio grešku kad sam isuviše agresivno isekao ivičnjak i oštetio prednju gumu i vešanje jer mi volan više nije bio prav. U Q2 sam popravio vreme kruga i trudiću se da zadržim poziciju (startuje četvrti) jer nam je sakupljanje bodova najvažnije”, rekao je pobednik prve trke u Gruziji na otvaranju sezone.

Žan-Karl Verne nije naročito zadovoljan svojim izdanjem u kvalifikacijama u Bahreinu, iako će krenuti sa pete pozicije u prvoj trci.

“U Q1 je bilo u redu, ali u Q2 sam imao problem sa komandnom tablom i nisam mogao da vidim nijednu informaciju o broju obrtaja i brzini. Morao sam da menjam stepene prenosa po referentnim tačkama, pa sam nekoliko puta došao limitera. Šesto vreme je pristojno, ali sam malo frustriran jer sam od treće pozicije bio udaljen samo dve desetinke. Ipak mislim da možemo da osvojimo dva podijuma, samo treba da odradimo dobar start i onda ćemo videti gde smo”, kazao je Verne.